Erdoğan’dan Balçova’ya bir dokunuş yetti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erdoğan’dan Balçova’ya bir dokunuş yetti
14 Mar 2018 / Çar 16:44
/ 46 Kez Okundu
| |

İzmir’in Balçova ilçesinde 1982’den beri faaliyette olan termal hastane niteliğindeki tesis, doğayla iç içe anatomisi, sağlık içerikli fakat içerisinde sosyal ve kültürel etkinlikleri de barındırıyor

İzmir’in Balçova ilçesinde 1982’den beri faaliyette olan termal hastane niteliğindeki tesis, doğayla iç içe anatomisi, sağlık içerikli fakat içerisinde sosyal ve kültürel etkinlikleri de barındırıyor. Göreve geldiği Ağustos 2017’den itibaren sihirli bir dokunuş ile adeta yeniden tesislere canlılık kazandıran Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Erdoğan tesis için birçok iyileştirmede bulundu. Uzun yıllar devlet hizmetinde çalışmış bir yönetici olan Erdoğan’ın, sağlık turizmine ivme kazandıracak bu tesise ailelerin çocukları ile gelebilmesi için İzmir’de bir ilk olan Macera Parkı projesi de var.
408 yatak kapasiteli tıbbi açıdan hekimleri, fizyoterapistleri, sağlık personeli bulunan bu tesisin Ege’nin gözbebeği olmaya aday olduğunu anlatan Balçova Termal Tesisleri Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Erdoğan, “2016 yılına kadar başta Norveç olmak üzere tüm dünyadan ziyaretçisi ağırlayan bu tesisi özel bir yatırımla yeniden eski günlerindeki o tam kapasiteli çalıştığı günlere geri döndürmek en büyük hedefimizdir. Bunun içinde reklam ve tanıtım desteği için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Bunun içinde yoğun temas ve çabalarımız ile özel tıp merkezi, çocuklar için oyun alanları, üniversiteli gençler için sinema gibi birçok yeni proje hayata geçireceğiz” dedi.
Sağlık turizminin döviz girdisi açısından ülke ekonomisine ve ile olan katkısının öneminin çok büyük olduğunu anlatan Erdoğan, “Görevimizin ağırlığının ve öneminin bilinciyle bu değişimleri tesiste yapmayı kendimize bir borç bildik. 7 sene önce 700 bin TL harcanarak yapılan fakat istenilen etkinliğin elde edilemediği atıl alan yap-işlet-devret modeliyle özel tıp merkezi yapılarak ekonomiye kazandırılacak. Böylelikle hem otele müşteri kazandırmış olacağız hem de sağlık alanında yeni hizmetler sunmuş olacağız” diye konuştu.

“Termal Tesisleri çocuklara da sevdirmeliyiz”
Termal tesislerin yalnızca şifa bulmak için değil sosyal aktivite yönünden de geliştirilmesini amaçladıklarının altını çizen Erdoğan konuyla ilgili olarak, “Aileler çocuklarını eğlendirecek bir alan olmaması sebebiyle termal tesislere çocuklarıyla gidemiyor. Bu sebeple bu tesise termal çocuk eğlence kulübünün inşa etmeyi, çevredeki üniversiteler için sosyal amaçlı sinema ve yine gençlere bu kapsamda İzmir’de bir ilk olan macera parkının yapılmasını ön gördük” dedi.

“Sosyal aktiviteleri arttırdık”
Tesisleri canlandırmaya yönelik bir başka atılımlarının da fitness bölümü ile masaj bölümünün özel sektöre özelleştirilerek kiralanması yönünde olduğunu kaydeden Ergün Erdoğan, “Düğün, nişan ve özel günlerde çiçek gibi ihtiyaçların karşılanması işini bir şirketin tekelinden kurtarıp ihale ettik. Ege’nin gözbebeği olacak bu termal tesis hem ülke ekonomisine hem İzmir’e büyük gelirler getirecektir. İstihdama katkı sağlaması açısından da mevcut personel politikasında günün şartlarına göre benzerleri ile rekabeti sağlamak amacıyla hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Bunun içinde personellere özgüven artırmaya ve motivasyon yükseltmeye yönelik hizmet içi eğitim çalışmalarını aralıksız gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Hak ettiği değeri görmeli”
Tanıtım ve reklamın bir ürünün, bir hizmetin duyulup gelişmesi ve büyümesi için çok büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Erdoğan, “Balçova Termal Tesislerinin tanıtımını sırasıyla ilimizde, bölgemizde, ülke genelinde gerekli tanıtımlarını gerçekleştirdikten sonra dünyaya olan açılımımızı daha da geliştireceğiz. Bunun için de termal ve sağlık turizmini ön plana alarak tesislerin tanıtımını yapıyoruz. Ana teması sağlık olan doğayla iç içe bu tesisin hak ettiği değeri bulması için gece gündüz çalışmalarımızı hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.