Ertelenen sigorta prim ödemelerinde son gün 31 Ekim

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ertelenen sigorta prim ödemelerinde son gün 31 Ekim
24 Eki 2017 / Sal 13:17
/ 69 Kez Okundu
| |

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaretinde konuşan SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin ertelenen sigorta primlerinin ilk ödemesinin 31 Ekim tarihinde sona ereceği hatırlatmasında bulundu

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaretinde konuşan SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin ertelenen sigorta primlerinin ilk ödemesinin 31 Ekim tarihinde sona ereceği hatırlatmasında bulundu.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin sigorta primleri ile ilgili açıklamada bulundu.

31 Ekim son gün
2016 yılında asgari ücretin 1.273.50 TL’den 1.647 TL’ye çıkartılması nedeniyle işverenlerin üzerindeki işçilik maliyetinin azaltılması amacıyla 2016 yılında işverene asgari ücret desteği getirildiğini ifade eden İl Müdürü Ünal Kaya, “Yapılan destek 2017 yılında da devam ettirildi. Buna ilave olarak asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerimizin 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak-Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesi ise kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelendi. İlimizde ertelenen 2016 Aralık ayı sigorta primleri 31 Ekim, 2017 Ocak ayı sigorta primleri 30 Kasım ve 2017 Şubat ayı sigorta primleri ise, 26 Aralık tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir” dedi.

“Teşviklerden yararlanmak ödemeye bağlı”
Ertelenen sigorta primlerinin ilk ödeme tarihinin süresinin geldiğini hatırlatan Kaya, “2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primleri 2017 yılı Ekim ayı sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yine 2017 yılı Ocak ayına ertelenen sigorta primleri bu yılın Kasım ayı sonuna kadar, 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primleri de 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. İşverenlerimizin; başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi, diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması sigorta primlerinin zamanında ödenmesine bağlıdır” açıklamasında bulundu.

“Cezaya maruz kalmayın”
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise TSO üyelerinin gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamaları prim ödemelerini zamanında ödemeleri çağrısında bulunarak, “Üyelerimiz halihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları adına ve elde ettikleri hakların devamı için prim ödemelerini zamanında ödemeleri çok önem taşımakta” diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.