Erzincanlı iş adamları Erzincan Şeker Fabrikası’na talip oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erzincanlı iş adamları Erzincan Şeker Fabrikası’na talip oldu
09 Mar 2018 / Cum 14:11
/ 32 Kez Okundu
| |

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ahmet Tanoğlu ve iş adamları Erzincan Şeker Fabrikası’nın Erzincan’a kazandırılması için çalışma başlattı

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ahmet Tanoğlu ve adamları Erzincan Şeker Fabrikası’nın Erzincan’a kazandırılması için çalışma başlattı. Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi durumunda fabrikanın letmesinin Erzincanlı" href="/tag/erzincanli/"> Erzincanlılara devredilmesinden yana olduklarını söyleyen Tanoğlu, Şeker Fabrikasının öncelikle özelleşmesini istemediklerini ancak özelleşecekse de yabancı yatırımcılara değil Erzincanlı" href="/tag/erzincanli/"> Erzincanlılara devredilmesini istediklerini söyledi.
Erzincan’ın en önemli potansiyelinin tarım ve hayvancılık olduğunu hatırlatan Ahmet Tanoğlu yaptığı açıklamada " Şeker fabrikamızın Erzincan’ımıza kazandırılması ile ilgili yapacağımız ist are toplantısına hoş geldiniz. Değerli arkadaşlar, 12 ağustos 2017 tarihinde yine hep birlikte, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine katılacağımızın startını verm ve Tek Sevdamız Erzincan sloganı ile yol haritamızı yine çok kıymetli hemşerilerimizle paylaşmıştık. Seçimlerin ertelenmesi bizi yol haritamızdan asla saptırmadı, hatta zamanın uzaması ile adamlarımızın ziyaretlerini daha da rahat yapar hale geldik.Şehrimizin ve odamızın sorunlarını uzun uzadıya tartışıp kıymetli hemşerilerimizden çözüm önerileri alma şansımızda oldu. Bu anlamda odamız üyelerine müteşekkir olduğumuzu arz etmek isterim. Saygıdeğer arkadaşlarım ve kıymetli basın mensupları, sizlerin ve tüm Erincanın yakinen takip ettiği şeker fabrikalarının ki içerisinde Erzincan şeker fabrikası da var satışa çıkarılması, bizi gerek şehrin evlatları olarak, gerekse adamları olarak önemli bir sorumluluğun altına itti. Değerli arkadaşlarım, bu fabrika bu ülke evlatlarının çok zor şartlar altında kurup bizlere emanet ettiği ve bacası tüten tek cumhuriyet emanetidir. Bu fabrikaya sahip çıkmak, sanki geçm imize sahip çıkmak, gelecek nesle onurlu bir miras bırakmak gibi geliyor bana, inanıyorum sizlere de aynı hissiyatı yaşatıyordur. Değerli basın mensupları, biz istiyoruz ki bu fabrika Erzincan’ın olsun köylünün, çiftçinin çalışanın bu şehir de yaşayanın olsun bunun içinde ne gerekiyorsa biz varız diyoruz. Bizim sloganımız "Hep Birlikte Erzincan" artık bu ifadenin hayat bulmasını istiyoruz. Kendi fabrikamızı Erzincan’ımıza mal etmek istiyoruz, sahibi olduğumuz fabrikamızın sahiplerinde kalmasını istiyoruz. Çok saygıdeğer Erzincan halkına sizlerin huzurunda basın mensubu arkadaşlar aracılığı ile seslenmek istiyorum. Biz bunu başarırız. Yeter ki birlik olalım yeter ki birbirimize güvenelim. Torku nasıl başardıysa bizde başarırız. Türkiye’nin en kaliteli şekerini ve ona bağlı diğer ürünlerini Erzincan halkına kazandıracak Türkiye’ye satacak bir yolu birlikte açabiliriz. Bunun için dersimize çalıştık, hesaplarımızı yaptık, değerli Erzincan halkının manevi desteği, sayın başbakanımızın şehrimize olan sevgisini ve bu ekibin azmini bir araya getirip bu i sonuçlandıracağız. Erzincan Şeker fabrikası kaldığı noktadan hizmetine devam edecek, çiftçinin, traktörcünün, çalışan çinin yine yüzü gülecek, onlar kazanacak Erzincan kazanacak.İnanıyorum ki bizde görevini yapmanın mutluluğunu yaşayacağız.Bu duygularla hepinize saygılarımı arz ediyorum. Bu azmimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum"dedi.
Erzincan Şeker Fabrikasının yine Erzincan’a kazandırılmasının birliktelik ile sağlanacağını söyleyen Tanoğlu " Erzincan’da yaktığımız ateş yerini buldu. Şehrimizin kıymetli kuruluşları olan Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Pankobirlik, Damızlık koyun, keçi ve sığır yet tiricileri birliği, Ziraat Odası gibi kuruluşların bu ışığı daha da büyütmelerini istiyoruz. Bu Erzincan’a karşı olan sorumluluğumuzdur" diye konuştu.
Erzincan’a yatırım ve istihdam sağlamak amacıyla en büyük projelerinin birlikte bir anonim şirket kurup Erzincan’da ki adamlarını bir araya getirip yeni yatırımlar yapmak istediklerini belirten Ahmet Tanoğlu "Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine katılırken en büyük projemiz olan Erzincan’da ki ve Erzincan dışındaki adamları ile birlikte yeni bir şirket kurup birlikte yeni tesisler, projeler, yatırımlar yapmak isteğimiz yönünde çalışmalarımız meyvesini veriyor. Bu kuracağımız şirket ile Erzincan Şeker Fabrikasının ihalesine gireriz fakat Erzincan’da birliği sağlayacak olan kurum Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Bu i başarması gereken kurum Ticaret ve Sanayi Odasıdır.Bizden destek istenirse her türlü desteği yerine getiririz. Yeter ki Erzincan Şeker Fabrikası yine Erzincan’ın olsun" ifadelerini kullandı.
Yabancı bir yatırımcının Erzincan Şeker Fabrikasını alması ve buradan kazandığını Erzincan dışına harcamasını Erzincan için büyük bir kayıp olarak değerlendiren Tanoğlu " Erzincanlı" href="/tag/erzincanli/"> Erzincanlılar olarak bir bu i başarırız. Erzincanlı" href="/tag/erzincanli/"> Erzincanlıların letmesinde olan ve çalışan fabrikada kazanılan yine Erzincan’a harcanır ve Erzincan kalkınır. Amacımız Erzincan’a yatırım yapmaktır. Biz kuracağımız şirket ile lokomotif görevi yapmak ve üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.