Erzurumlu öğretmen Resul Bayındırlı Türkiye üçüncüsü oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erzurumlu öğretmen Resul Bayındırlı Türkiye üçüncüsü oldu
12 Kas 2017 / Paz 09:50
/ 220 Kez Okundu
| |

Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Dilimiz Kimliğimizdir” başlıklı öğretmenler ve ortaöğretim öğrencileri arası Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması sonuçlandı

Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Dilimiz Kimliğimizdir” başlıklı öğretmenler ve ortaöğretim öğrencileri arası Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması sonuçlandı. Yarışmada Türkiye çapında dereceye giren ve Seçici Kurul Özel Ödülü’ne değer görülen eserler belirlendi.
Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi’nde coğrafya öğretmeni olan Resul Bayındırlı, Makale-Öğretmen kategorisinde Erzurum birincisi ve Türkiye üçüncüsü oldu. Resul Bayındırlı’nın başarısı ilk olarak üyesi olduğu Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum şubesince Şehirder Kitap Kahve’de yapılan programla kutlandı. Programda bir açıklama yapan TDED Erzurum Şube başkanı Murat Ertaş, Resul Bayındırlı’nın her vakit kitapların içinde olduğunu, okuduğu her metni etrafıyla da müzakere ederek sorgulayan bir arkadaş olduğunu belirterek, yazmadaki başarının kesinlikle okumadan geçtiğini Resul Bayındırlı’nın bu başarısıyla bir kez daha gösterdiğini söyleyerek, kendisiyle hem meslektaş hem bir kitapsever hem TDED üyesi olduğu için gurur duyduklarını söyledi. Başkan Murat Ertaş ayrıca TDK’nin yarışmasının başlığının TDED’in sloganı olan “Dilimiz Kimliğimizdir” olmasından dolayı ayrıca mutlu olduklarını da ifade etti. Programda bir açıklama yapan TDED Erzurum Şubesi yönetim kurulu üyesi ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz de yeni neslin mesele sahibi olması, devletine milletine mensubiyet duygusunun gelişmesi, dünyayı daha iyi kavraması için Resul hoca gibi okuyan, düşünen ve öğrencisine örnek olan öğretmenlerin sayısının çoğalması gerektiğini vurgulayarak başarısından ve yaşattığı gururdan dolayı Resul Bayındırlı’yı tebrik etti.
Makale dalında Türkiye üçüncüsü olan Resul Bayındırlı ise, başarısını okumaya borçlu olduğunu belirtti. Hem okulda hem okul dışında okuyan, düşünen, eleştiri yapabilen nitelikli bir arkadaş çevresi olmasının kendisine çok şey kattığını söyleyen Bayındırlı, başarının kendi şahsında aslında yaşadığı muhite ait olduğunu ifade etti. Öğretmen Bayındırlı, program için TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş’a, yönetim kurulu üyelerine ve tüm TDED ailesine teşekkür ederek bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.