Esenler Belediyesi’nden "Payitaht’ta bir gün" gezisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Şub 2018 / Pzt 14:10
/ 128 Kez Okundu
| |

Esenler Belediyesi, İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkarmak isteyen ilçe sakinleri için "Payitaht’ta Bir Gün" gezisi düzenliyor

Esenler Belediyesi, İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkarmak isteyen ilçe sakinleri için "Payitaht’ta Bir Gün" gezisi düzenliyor. Vatandaşlar, simit, peynir ve çay eşliğinde Boğaz’ın keyfini çıkarıyorlar.
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak hayata geçirdiği "Payitaht’ta Bir Gün" programıyla, Esenlerli vatandaşlar hem tarihi mekanları geziyor hem de Boğaz Turu yaparak İstanbul’un keyfini çıkarıyor. Esenlerlilerin komşuları ve aileleriyle birlikte katıldığı turda, uzman rehberler Avrupa ve Anadolu yakasının tarihi ve turistik mekanlarını katılımcılara hikâyeleri ile birlikte anlatıyor. Katılımın ücretsiz olduğu programda, ilçe sakinleri İstanbul’un eşsiz güzelliklerini denizden görme imkanı buluyor.
Çoğu İstanbul’u ilk kez denizden görüyor
Esenler’den başlayan gezide ilk olarak Sultan II. Abdülhamid tarafından 1885’te yaptırılan Yıldız Hamidiye Camii’ni gezen vatandaşlar, Sultan II. Abdülhamid’in kendi elleriyle yaptığı Hünkar Mahfili’ni de yakından inceliyor. Boğaz’ın manevi koruyucusu olarak adlandırılan Yahya Efendi Türbesi’ni ziyaret eden vatandaşlar burada dualar ederek İstanbul’un eşsiz manzarasını Boğaz’dan izlemek üzere tekneye geçiyorlar. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gezide, Esenlerliler belediyenin ikramı olan çay, simit ve peynir üçlüsüyle boğaz manzarası eşliğinde kahvaltı yapıyorlar. Çoğunluğu İstanbul’u ilk kez denizden gören Esenler sakinleri, bol bol hatıra fotoğrafı da çektiriyorlar.
Mayıs ayına kadar haftada dört gün düzenlenecek turlara, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’ni arayarak kayıt yaptırılabiliyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.