Eşsiz tarihi cami Mayıs ayında ibadete açılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eşsiz tarihi cami Mayıs ayında ibadete açılacak
24 Kas 2023 / Cum 16:58
/ 3 Kez Okundu
| |

UNESCO’nun Türkiye’de koruma altına aldığı ilk eser olan Divriği Ulucami ve Darüşşifasının, 9 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından Mayıs ayı içerisinde yeniden ibadete açılması bekleniyor.

Sivas’ın Divriği ilçesinde 1228 tarihinde Anadolu Selçukluları zamanında Selçuklulara bağlı Mengücekli beyliği döneminde Mengücek şahı Süleyman Şah’ın oğlu Ahmet Şah ve eşi Melike Turan Hanım tarafından yaptırılan Divriği Ulucami ve Darüşşifasının mimari özellikleriyle dünyada eşi benzeri bulunmuyor. “Anadolu’nun Elhamrası” olarak da bilinen bu cami, UNESCO tarafından Türkiye’de koruma altına alınan ilk eser olma özelliği taşıyor. Divriği Ulucami ve Darüşşifası yaklaşık 800 yıldır heybetini korurken üzerinde işli birbirinden farklı 10 bin motifle kendine hayran bırakıyor.
Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, 2015 yılında başlayan restorasyon çalışmalarının ardından 2024 yılı Mayıs ayı içerisinde caminin yeniden ibadete açılacağını duyurdu. Karaca konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Divriği Ulucami’si ve Darüşşifasını nasip olursa Mayıs ayının ilk haftası olan Vakıf haftasında, sayın Cumhurbaşkanımızın katılması halinde, onun şerefine, o gün açılışı yapacağız. Sayın genel müdürümüzün talimatıyla Vakıf haftasına denk getirmeye çalışıyoruz.” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.