Evsizler, 2018’e banklarda veya yerde yatarak girdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Evsizler, 2018’e banklarda veya yerde yatarak girdi
01 Oca 2018 / Pzt 05:51
/ 187 Kez Okundu
| |

Adana’da çeşitli sebeplerle dolayı evlerinden olmuş veya sokakta yaşamlarını sürdüren kişiler, 2018 yılına Merkez Otogarı’nın bekleme salonunda yatarak girdi

Adana’da çeşitli sebeplerle dolayı evlerinden olmuş veya sokakta yaşamlarını sürdüren kişiler, 2018 yılına Merkez Otogarı’nın bekleme salonunda yatarak girdi.
Tüm dünyada yeni yıl coşkusu yaşanırken, iflas ederek sokaklara düşen veya çocukları tarafından evden kovulan evsizler ise 2018 yılına bekleme salonunda bulunan banklarda yatarak girdi. Otogara gelen vatandaşların verdiği yemek ve yardımlar ile karınlarını doyuran evsizler, salonda bulunan sandalyelerin üzerinde uyurken, kimisi de yere serdiği kartonların üstünde veya dışarıda bulunan banklarda yaşamlarını devam ettiriyor.
“Belediye destek çıksın”
Evsizlerden bazıları, ayakkabılarını, ceketlerini veya yanlarında bulundurdukları çantaları yastık olarak kullanıyor. Otogar, kış aylarında sıcak olmasından dolayı evsizlerin vazgeçilmez durağı oluyor. Bu kişilerden biriside 57 yaşındaki Hikmet Yörük. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yörük, evi olmadığı için otogarda kaldığını söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nden otogardaki bekleme salonu için yardım talep eden Yörük, daha sonra şunları söyledi:
“Bu işsizlere sahip çıksınlar. Barınacak bir yer yapılsın. Otogarın tuvaleti 1,5 TL. Garibanlara yardım edilsin, belediye destek çıksın. Ben 2 aydan bu yana evim ve işim olmadığı için burada kalıyorum. İş arıyorum, bulamıyorum. Gece burada yatıyorum, gündüz iş arıyorum.”
“Herkese hayırlı ve uğurlu olsun”
Yeni yıla otogarın bekleme salonunda girdiğinden dolayı mutsuz olduğunu belirten Yörük, “Yeni yılın herkese hayırlı ve uğurlu olmasını istiyorum. Kim huzurlu ve mutlu bir yuvası olsun istemez. Herkes ister” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.