Fatsa’ya 304 dönümlük yeni sanayi alanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fatsa’ya 304 dönümlük yeni sanayi alanı
09 Mar 2018 / Cum 17:54
/ 35 Kez Okundu
| |

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Kurulacak olan yeni sanayi alanı 304 dönüm ve mevcudun 30 katı büyüklüğünde” dedi

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Kurulacak olan yeni sanayi alanı 304 dönüm ve mevcudun 30 katı büyüklüğünde” dedi.
Başkan Hüseyin Anlayan, Konakbaşı Mahallesi mevkisinde yeni kurulacak sanayi alanı ilgili Özel Sanayi Sitesinde bulunan sanayicileri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Özel Sanayi Sitesi Kooperatifinde gerçekleşen toplantının açılışında Kooperatif Başkanı Yusuf Kaynar bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.
Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Yeni sanayi alanının planlaması ile ilgili sanayicilerimizi bilgilendiriyoruz. Bu yeni sanayi alanı sadece bu sanayicilerin ihtiyacını karşılayacak bir sanayi alanı değil, Fatsa’nın ve bölgenin tamamının ihtiyacını karşılanacağı yeni bir sanayi alanıdır. 2017 yılında biz Fatsa’nın tamamında Büyükşehir Belediyesi ile beraber bir revize imar planı çalışması yaptık. Bu Fatsa’nın tamamı için çok ciddi bir çalışma oldu. Bu sebeple bu çalışmaya hem öncülük eden hem destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a buradan teşekkür edelim çünkü revizyon çalışmasını biz yıllardır konuşuyorduk ama Büyükşehir Belediyemizin iradesi, gücü imkanları ve yetkisi ile bu iş daha kolay aşılıyor. Dolayısıyla Bu bir fırsat oldu ve bütün sahil ilçelerinde bu revize imar planı yapıldı. Bu çerçevede kamuoyunun toplumun genel ihtiyaçlarını karşılayacak planlamalar ve yeni imkanlar oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni sanayi alanının büyüklüğü tamamı 304 dönüm
Bu revize imar planı ile yeni yollar açtıklarını, mevcut yolları genişlettiklerini belirten Başkan Anlayan, “Yeni yeşil alanlar oluşturduk, yeni eğitim alanları oluşturduk. Ünye’den Fatsa’ya kadar yeni bir bulvar yolu oluşturduk. 10 metrelik yolları 15 metreye çıkardık. Yeni geniş caddeler oluşturduk. Bundan sonra şehir bu planlamaya göre gelişecek. Bu çerçevede yeni bir sanayi alanı planlaması yaptık. Yeni planlama yaptığımız yerin tamamı özel mülkiyet. Bu sebeple vatandaşın rızası da önemli. Bu plan genel manada kabul de gördü. Aynı zamanda bu güzergahın arkasından Fatsa çevre yolu geçiyor. Çevre yolunun fizibilite çalışması tamamlandı, güzergah belli oldu. Bu güzergaha bağlı olarak çevre yolunun projelendirme uygulama projesi çalışması başladı, ihale edildi. 2018 yılının sonbaharında çevre yolu projesi fiilen tamamlanacak. Biz 2019 yılında bu yeni alanda yolları açarız alt yapısına gireriz. Bu işin iki aşaması var birincisi fizibilite çalışması. Yeni alanda 4 farklı büyüklükte işyerleri planlanacak. Bu planlamayı sektörlere göre yapacağız. Yeni sanayi alanının büyüklüğü tamamı 304 dönüm, mevcut sanayi alanı 14 dönüm yani yeni sanayi alanı eskisinin tam 30 katı büyüklüğünde olacak. Küçük dükkanlar yeni alanın farklı bölümünde büyük dükkanlar farklı bir bölümünde olacak” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.