Ferhat Mergan’dan geleneksel gün hediyesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ferhat Mergan’dan geleneksel gün hediyesi
08 Mar 2018 / Per 15:11
/ 128 Kez Okundu
| |

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkan Vekili Ferhat Mergan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kadın Spor Merkezinde düzenlenen etkinliğe katıldı

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkan Vekili Ferhat Mergan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kadın Spor Merkezinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Mergan, merkezde spor etkinliklerine katılan kadınlara karanfil verdi. Eski geleneklerde yer alan, kadınlara verilecek en güzel hediyeler arasında gösterilen ayna hediyesi geleneğini canlandıran Mergan, birde özel yapım cep aynası hediye etti.
Yakutiye Belediye Başkan Vekili Ferhat Mergan, Yakutiye Belediyesi Kadın Spor Merkezi’nde düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Kadınların anne ve eş olarak baş tacı olduğunu belirten Meragan, herkes gibi son yıllarda kadına yönelik yaşanan şiddet olaylarını kınadı. Annelerin yetiştirdiği evladını toplumun değerleri ve İslami geleneklere uygun yetiştirmesinin toplumsal şiddeti yok edebileceğini belirten Mergan, "Burada hepiniz birer annesiniz. Kız çocuklarınız var, erkek çocuklarınız var. Çocukların eğitimi ailede başlar. Dolayısıyla sizlere büyük görev düşüyor. Çocuklarınıza, torunlarınızı milli ve manevi değerlerle yetiştirmelisiniz. Unutmayın şiddet toplumsal bir sorundur ve insanlığa aykırı bir davranıştır. Erkek çocuklarınızı bu ruhla yetiştirirseniz, kızlara şiddet uygulayan erkek sayısı azalır. Kadına yönelik şiddeti anneler ile birlikte ilgili kurumların çabaları önleyecektir. Bu vesile ile gününüzü kutluyorum." dedi.
Bir Osmanlı geleneği
Yakutiye Belediyesi Başkan Vekili Ferhat Mergan, etkinlikte kadınlara karanfil verirken, geçmişte bir gelenek olan, ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneği de ihya etti. Etkinliğe katılan ev hanımlarına özel yapım cep aynası hediye etti. Osmanlı döneminde yaşanan geleneklerde annelere, ev hanımlarına veya genç kızlara verilecek önemli hediyeler arasında cep aynası bulunuyordu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.