Filistinli Muhammed’in 14 yıl önce de gözaltına alındığı ortaya çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Filistinli Muhammed’in 14 yıl önce de gözaltına alındığı ortaya çıktı
30 Ara 2017 / Cmt 21:51
/ 89 Kez Okundu
| |

İsrail askerleri tarafından gözaltına alındıktan sonra tepkilerin büyümesi üzerine serbest bırakılan down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil’in 14 yıl önce de gözaltına alındığı ortaya çıktı

İsrail askerleri tarafından gözaltına alındıktan sonra tepkilerin büyümesi üzerine serbest bırakılan down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil’in 14 yıl önce de gözaltına alındığı ortaya çıktı.
Filistin’ de İsrailli askerler tarafından gözaltına alınıp bir süre sonra gelen tepkiler üzerine serbest bırakılan down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil, Üsküdar’da down sendromlu gençlerin çalıştığı Tebessüm Kahvesi’ne geldi. Muhammed’in 14 yıl önce yine İsrailli askerler tarafından gözaltına alındığı bir fotoğrafla ortaya çıktı. Uluslararası Down Sendromu Fe derasyonu’nun girişimleri üzerine Türkiye’ye gelen Muhammed ve ailesini Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ağırladı. Muhammed’e Üsküdar’da ev açacaklarını söyleyen Başkan Türkmen, bir de iş teklifin de bulundu. Muhammed et-Tavil’in İsrailli askerler tarafından gözaltına alınışı dünya çapında yankı uyandırmıştı. Fakat ortaya çıkan bir fotoğraf Muhammed’in 14 yıl önce yine İsrailli askerler tarafından alıkonduğunu gözler önüne serdi.

Başkan Hilmi Türkmen’ den ev ve iş müj desi
Muhammed ve ailesine Üsküdar’da ev açacaklarını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Geçtiğimiz günler de Filistin’ de İsrailli askerlerin saldırısına uğrayan down sendromlu Muhammed’i Üsküdar’da görmekten mutluluk duyuyoruz. Bizim Muhammed ve ailesine şöyle bir teklifimiz oldu. Sizleri Üsküdar’da misafir olarak değil kalıcı olarak görmek istiyoruz dedik. Bir yandan vatandaşlık çalışmaları yürütülüyor. Belediyemizin Tebessüm Kahvesi’n de down sendromlu arkadaşlarımız çalışıyor. Muhammed’i de burada çalışan olarak işe almak istiyoruz. Böyle bir teklifte bulunduk, ailesi düşünecek bunu. Onlara Üsküdar’da bir ev açacağız buralı olacaklar. Filistin’ de olan aile fertlerin den de gelmek isteyenleri buraya alacağız” diye konuştu.

“Onlar benim Filistinli kar deşlerim”
Down sendromluların çalıştığı kafeye gelerek burada onlarla vakit geçiren Filistinli Muhammed et-Tavil, “Filistin’ de biz halkla beraber normal bir şekil de yürürken İsrail askerleri gelip benim ayağıma ve sırtıma vurdular. Beni karakola götürüp 4 saat gözaltına aldılar. Daha sonra Uluslararası Down Sendromu Fe derasyonu aracılığıyla Ürdün üzerin den Türkiye’ye geldim. Hayal ettiğim den daha güzel bir yer İstanbul. Bu şehri biliyordum, çok güzel bir yer. Buraya bu kafeye geldiğim için de çok mutluyum. Onlar benim Filistinli kar deşlerim” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.