Foça’da Kadın ve Yaşam Paneli

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Foça’da Kadın ve Yaşam Paneli
25 Mar 2018 / Paz 14:02
/ 39 Kez Okundu
| |

İZMİR (İHA) – İzmir’in Foça ilçesinde CHP İlçe Kadın Kolları tarafından “Kadın ve Yaşam” paneli düzenlendi

İZMİR (İHA) – İzmir’in Foça ilçesinde CHP İlçe Kadın Kolları tarafından “ Kadın ve Yaşam” paneli düzenlendi.
Panelde Türkiye’de kadının yaşamı, iş ve özel hayattaki durumu ile önlenemeyen şiddet masaya yatırıldı. Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Ayla Yılmaz’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelin konuşmacıları Ege Üni versitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu ve Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun ile Avukat Öniz Özsoy oldu.
Kadın Politikalarında Medyanın Rolü Yüksek Medya ve Kadın konusunu işleyen Prof. Dr. Kuruoğlu, “Haberlerde verilen süreler, kadına yönelik olarak hazırlanmış programlar, diziler, gazete sayfalarındaki düzenlemeler hep bu amaç için kullanılıyor. Bir gerçek örnek vereyim. Hukukçu Kadınlar Kurultayı haberi televizyonda 1 buçuk dakika işlendi. Evlenme programları, yemek programları, dizilerde kadına biçilen roller hep aynı politikanın uygulamaları” dedi.
Siyaset ve kadın konusunu anlatan Prof. Tosun da konuşmasının başlangıcında dünya meclislerinde, TBMM’de, belediye başkanlıkları ve meclis üyeliklerinde veüst düzey yöneticiliklerde kadın erkek istatistiklerine yer verdi.
Avukat Öniz Özsoy da “Hukuk ve Kadın” konusunu anlatırken yasaların aslında yeterli olduğunu ancak hukukçular da dahil kadına bakış açısının kararlar ve uygulamalarda kadın aleyhine çalıştığını söyledi. Özsoy, “Uluslararası anlaşmalar, sözleşmeler anayasamızla bile çelişiyorsa üst norm olarak kabul edilmiş durumdadır. Bunlara uymak zorundayız. Türkiye’deki kanunlar yeterli. Çok ciddi uluslararası sözleşmelere imza atmışız. Yeter ki uygulansın” dedi.
Bazı belediye meclis üyeleri, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, ilçe yönetim ve kadın kolları üyelerinin de izlediği panel soru cevap bölümüyle tamamlandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.