Fransa’da göstericiler ile polis çatıştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fransa’da göstericiler ile polis çatıştı
22 Mar 2018 / Per 20:28
/ 55 Kez Okundu
| |

Fransa’nın başkenti Paris’te Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a karşıtı düzenlenen protesto gösterisinde göstericiler polis ile çatıştı

Fransa’nın başkenti Paris’te Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a karşıtı düzenlenen protesto gösterisinde iler" href="/tag/gosteric iler/">gösteric iler polis ile çatıştı.
Fransa’da demiryolu çalışanları hükümetin yapmayı düşündüğü reformlar sonucu iş kaybı oluşacağı kaygısıyla birçok kentte hükümetin reform planını protesto için sokağa indi. Demiryolu çalışanlarına kamunun diğer kesiminde çalışanlar ile lise öğrenc ileri de destek verdi.
Başkent Paris’in 12 farklı yerinden yürüyüşe geçen göster iler, gösteri güzergahındaki bankaların vitrinlerini ve bankamatikleri kırıp zarar verdi. Ayrıca aynı şekilde cadde ve sokaklardaki otobüs duraklarını kıran iler" href="/tag/gosteric iler/">gösteric iler, reklam panolarını da kapitalizmin simgesi olarak niteleyerek kırdılar.
Nation meydanında toplanan lise öğrenc ileri de yol boyunca yer yer polisle çatışıp sigorta şirketleri ile bankaların vitrinlerini tahrip ett iler.
Gösteric iler bu gösterinin Cumhurbaşkanı Macrona bir uyarı olduğunu belirtip gelecek günlerde daha şiddetli göster iler yapacaklarını söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.