’Gediz Kavşağı’ ve ’Hızlı Tren’ projelerinde uzlaşma sağlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
’Gediz Kavşağı’ ve ’Hızlı Tren’ projelerinde uzlaşma sağlandı
09 Şub 2018 / Cum 13:20
/ 101 Kez Okundu
| |

Manisa’nın uzun yıllardır gündeminde yer alan Gediz Kavşağı (Manisa Otogarı Farklı Seviyeli Kavşağı) ile Ankara-İzmir arasında yapılacak olan yüksek hızlı trenin Manisa kuzey geçişi projeleri, Manisa Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle neticelendi

Manisa’nın uzun yıllardır gündeminde yer alan Gediz Kavşağı (Manisa Otogarı Farklı Seviyeli Kavşağı) ile Ankara-İzmir arasında yapılacak olan yüksek hızlı trenin Manisa kuzey geçişi projeleri, Manisa Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle neticelendi. Girişimler sonucunda Devlet Demir Yolları ile Karayolları Genel Müdürlükleri arasında uzlaşma sağlanırken, kavşak projesi de bugün itibariyle onaylandı. Hızlı tren hattı istasyonu da Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin arkasına yeni kurulacak olan elektrikli otobüslerin kalkış noktası ile entegre edildi.
İl genelinde vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda trafik sorunları konusunda projeler üreten Manisa Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği girişimlerle uzun yıllardır Manisa’nın gündeminde yer alan iki önemli sorunun çözülmesine de katkı sağladı. Gediz Kavşağı ile hızlı trenin aynı bölgeden geçmesi nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü ile Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü arasında yaşanan uzlaşmazlık, Ankara’da gerçekleştirilen ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin de katıldığı toplantılar neticesinde giderildiği öğrenildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Büyükşehir yetkililerince, toplantılarda ilk hazırlanan ve Manisa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne yaklaşık 1,5 kilometre uzağında yer alan hızlı tren istasyonunun ulaşım bütünlüğünün sağlanması adına Şehirlerarası Otobüs Terminaliyle ilişkili getirilmesi önerildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çözüme yönelik önerilerinin ardından kurumlar arasında uzlaşma sağlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesinin büyük emekleri doğrultusunda sağlanan uzlaşmanın ardından kavşak projesi bugün itibariyle onaylandı. Hızlı tren hattı istasyonunun terminalin arkasına yeni kurulacak olan elektrikli otobüslerin kalkış noktası ile entegre hale gelmesi neticesinde hızlı trenle Ankara güzergahından Manisa’ya gelecek yolcular terminalde indiğinde hem kent merkezine elektrikli otobüslerle hızlı bir şekilde gidebilecek hem de diğer ile ve ilçelere ulaşımlarını sağlayabilecek ve tüm ulaşım modlarının birlikte senkronize olduğu bir ulaşım kolaylığı sağlanacak. Öte yandan onaylanan projelerin dağıtımı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılırken, yine Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırma ve ihale ile ilgili çalışmalar başlatılacak" denildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.