Geleceğin sinemacıları Eyüp Film Akademisi’nde (EFA) yetişiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Geleceğin sinemacıları Eyüp Film Akademisi’nde (EFA) yetişiyor
26 Mar 2018 / Pzt 11:39
/ 113 Kez Okundu
| |

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın, İstanbul Medya Akademisi ve TRT’nin Medya sponsorluğunda hayata geçirdiği Eyüp Film Akademisi (EFA)’da eğitimler devam ediyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın, İstanbul Medya Akademisi ve TRT’nin Medya sponsorluğunda hayata geçirdiği Eyüp Film Akademisi (EFA)’da eğitimler devam ediyor.
2017’nin Kasım ayında başlayan ve 7 ay sürecek eğitimlere katılan öğrenciler, sinema sanatının inceliklerini, film çekiminden kurgu ve montaja kadar yedinci sanat hakkındaki her şeyi bu akademide öğreniyor.
Haziran ayına kadar devam edecek
Üniversite öğrencisi ya da mezun, sinemayla tanışmak isteyen, bu sanata gönül vermiş, mülakatlar ve elemeler sonucunda seçilmiş 30 öğrencinin eğitimleri haziran ayına kadar devam edecek.
Eyüp Film Akademisi’nde, Eyüpsultan’ın tarihi ve kültürel dokusunda sinema sektörüne nitelikli eserler bırakmak, akademik ve sanatsal eğitimlerle sinema kültürünü geliştirmek adına, sektörün usta isimleri tarafından eğitimler veriliyor.
Yönetmenlik, film yapım teknikleri, senaryo yazarlığı, film eleştirmenliği, kurgu ve görsel efekt gibi teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği Eyüp Film Akademisi’nde, öğrenciler haftanın üç günü Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri derslere katılıyorlar.
İstanbul Medya Akademisi Yenibosna Uygulama Kampüsü’nde Cuma günleri kurgu teknikleri ve görsel efekt dersleri alan öğrenciler, Cumartesi günleri ise Eyüpsultan Belediyesi Rami Hasan Nail Canat Sanat Akademisi’nde, film yapım teknikleri, yönetmenlik, yapımcılık, kamera ışık teknikleri, oyuncu yönetimi, Pazar günleri film eleştirisi, film okuma eğitimleri alıyor.
Ayrıca öğrenciler her ay Eyüp Film Akademisi tarafından halka açık olarak düzenlenen seminerlerde, sinema sektörünün duayen yönetmen, yapımcı ve oyuncuları ile tanışıp, onların sektördeki tecrübelerinden de istifade etme imkanı buluyor.
Yedi aylık eğitim sırasında derslerde öğrendikleri bilgiler ışığında üç proje hazırlayan, dördüncü projelerinde ise kısa bir film çekerek eğitimlerini tamamlayan başarılı öğrencilere Eyüp Film Akademisi tarafından sertifikaları veriliyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.