Geleceğin yıldız adayları “şampiyonların izinde” yürüyecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
10 Oca 2018 / Çar 14:03
/ 34 Kez Okundu
| |

Gençlik ve Spor Bakanlığı bu hafta başlatacağı "Şampiyonların İzinde" adlı proje ile Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında ya da takım sporlarında önemli başarılar elde etmiş sporcular, geleceğin yıldız adayları ile bir araya gelerek bilgi birikimlerini genç sporcularla paylaşacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı bu hafta başlatacağı "Şampiyonların İzinde" adlı proje ile Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında ya da takım sporlarında önemli başarılar elde etmiş sporcular, geleceğin yıldız adayları ile bir araya gelerek bilgi birikimlerini genç sporcularla paylaşacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni bir projeye daha imza atıyor. "Şampiyonların İzinde" adlı projesinin ilk programının konuğu Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül olacak.
Şampiyonların İzinde Projesi, farklı branşlarda spor hayatını sürdüren sporcuların, alanlarında ulusal veya uluslararası başarılar elde etmiş üst düzey sporcularla bir araya getirilerek bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını sağlamayı ve yıldız adaylarının spor hayatlarına katkı sağlamalarını amaçlayan bir gençlik ve spor projesi olarak hayata geçiriliyor. Projeyle, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında ya da takım sporlarında önemli başarılar elde etmiş sporcular, geleceğin spor yıldızı adayları ile bir araya gelerek bilgi birikimlerini genç sporcularla paylaşacak.
Proje kapsamında ayrıca, geleceğin yıldız adaylarına dopingle mücadele konusunda hak ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirmeler de yapılacak. Genç sporculara ve antrenörlerine, dopingden arındırılmış sporun ve centilmenlik ilkelerine bağlı temiz sporun önemi anlatılacak. Ayrıca önleyici ve koruyucu çalışmalar kapsamında bağımlılık nedir, bağımlılığın insan hayatına ve sağlığına olumsuz etkileri nelerdir gibi konularda genç sporculara farkındalık eğitimleri de verilecek.
Projenin ilk programı 11 Ocak Perşembe günü Saat 14.00’de Ankara Eryaman’daki Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) gerçekleştirilecek ve programa Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül konuk olacak. Ersin Düzen’in moderatörlüğünde düzenlenecek programlar, her hafta TRT’den de yayınlanacak.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.