Geleneksel çocuk oyunları Eyüpsultan’da yaşatılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Geleneksel çocuk oyunları Eyüpsultan’da yaşatılıyor
04 Oca 2018 / Per 15:00
/ 43 Kez Okundu
| |

Eyüpsultan Belediyesinin, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” büyük bir coşkuyla başladı

Eyüpsultan Belediyesinin, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” büyük bir coşkuyla başladı.
Şenlik, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla Şehit Öğretmenler İlk ve Ortaokulu’nun spor salonunda düzenleniyor. Etkinlikte binlerce çocuk geleneksel oyunlarla tanışma fırsatını yakalarken yetişkinler de nostalji yaşıyor.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın, sokak oyunlarıçocuklarımıza öğreterek daha meşru oyunlara teşvik amacıyla başlattığı şenlik, seksek, mendil kapmaca ve yakan top oyunlarından oluşan 3 ana kategoride gerçekleşiyor.
Şenliğe bu yıl, ilçede bulunan okullarda okuyan bin 500 öğrenci katılıyor.Şenlikte ilkokul düzeyinde minikler, ortaokul düzeyinde küçükler ve yıldızlar, lise düzeyinde ise gençler şeklinde oluşturulan 91 takım yer alıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.