Genç mucitler kendi Drone’nunu yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Genç mucitler kendi Drone’nunu yaptı
13 Mar 2018 / Sal 09:39
/ 66 Kez Okundu
| |

Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki bir okulda öğrenim gören 11’inci sınıf öğrencileri kendileri tasarlayıp Drone yaptı

Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki bir okulda öğrenim gören 11’inci sınıf öğrencileri kendileri tasarlayıp Drone yaptı.
Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri Ahmet Burhan Yaman ve Yağız Özçetin kafa kafaya verip Drone tasarladı. Genç mucitler tüm teknik ekipmanları temin edip tamamladıktan sonra tasarladıkları Drone’u uçurmayı başardı. Yaptıkları Drone ile Aydın’daki yarışmaya katılan iki genç mucit, buradan birincilikle ve 1000 TL ödül ile döndü. İki genç mucit tasarladıkları ve yaptıkları Drone’u geliştirmek için destek bekliyor.
İki genç mucitten Ahmet Burhan Yaman, arkadaşı ile beraber bir hayali gerçekleştirdiklerini belirterek, “Arkadaşımla beraber kafamızda tasarladığımız bir projeyi hayata geçirdik. Kendi Drone’umuzu yaptık. Drone’un büyük bir bölümünü kendimiz yaptık. Diğer kalan kısımlarındaki parçaları da piyasadan temin ettik. Bizim Drone’umuzun özelliği kendi kategorisinde diğer Drone’lara karşı havada kalma süresinin daha uzun olmasıdır. Yaklaşık 50 dakika havada kalabiliyor. Projemiz tam anlamıyla bitmiş değil. Yaptığımız Drone’u daha da geliştirmek, havada kalma süresini bir saatin üzerine çıkarmak istiyoruz. Tabi bunu yapabilmek için desteğe ihtiyacımız var” dedi.
Diğer genç mucit Yağız Özçetin ise yaptıkları projenin isminin ‘Yenilenebilir Enerjili Drone’ olduğunu ifade ederek, “Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün STEM projesi kapsamında düzenlemiş olduğu ‘Aydınlı Mucitler Yarışıyor’ yarışmasında genç mucitler kategorisinde birinci olduk. 1000 TL ödül aldık. Bu parayı da projemizi geliştirmek için kullandık. Drone’umuzu daha da geliştirmek için desteğe ihtiyacımız var. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.