Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında “Gönüllülük” protokolü imzalandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
27 Ara 2017 / Çar 13:00
/ 39 Kez Okundu
| |

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Gençlerimizin toplumun katmanlarıyla, parçalarıyla, sorunlarıyla birlikte adımlar atabilen, gönüllülük çerçevesinde duyguları özümsemiş, şefkat ve merhamet duygusu olan, paylaşmasını bilen gençler olarak yetişmesini arzu ediyoruz” dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Gençlerimizin toplumun katmanlarıyla, parçalarıyla, sorunlarıyla birlikte adımlar atab ilen, gönüllülük çerçe vesinde duyguları özümsemiş, şefkat ve merhamet duygusu olan, paylaşmasını b ilen gençler olarak yetişmesini arzu ediyoruz” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Üni versitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında “Gönüllülük İşbirliği Protokolü” imzalandı. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Bak, İstanbul Üni versitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile bakanlık ve üni versite temsilc ileri katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yürütülen Damla Projesi’nin daha kapsamlı bir şekilde sahaya yansıtılması için düzenlenen “Gönüllülük İşbirliği Protokolü” imza töreninde konuşan Bakan Bak, “Türk milleti olarak sosyal sorumluluk bizim genlerimizde var. Düşeni kaldıran, mazluma elini uzatan ve toplumun dokusunda başta akraba ilişkisi ve komşu ilişkisi, arkadaşlık ilişkisi çerçe vesinde gönüllü çalışmalara çok büyük destek veren bir toplumuz. Değerlerine sahip çıkan gençlerimizi arzuluyoruz. Üni versite gençliği toplumdan kopuk olamaz. Üni versite gençliğinin toplumla birlikte var olduğunu, toplumun değerleriyle iç içe olduğunu ifade etmek istiyoruz. İstanbul’da yaklaşık 910 bin üni versite öğrencisi var. Türkiye genelinde Kredi Yurtlar Kurumunda 630 bin öğrenci kalıyor. İlk pilot çalışmayla birlikte Türkiye çapında üni versite gençlerimizin gönüllülük hareketine katılmasını sağlayacak adımları atmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Kendisine ve topluma yabancılaşan bir gençliğin ülkenin geleceği için başarılı adımlar atmasının mümkün olmayacağına dikkat çeken Bak, “Biz gençlerimizin toplumun katmanlarıyla, parçalarıyla, sorunlarıyla birlikte adımlar atab ilen, gönüllülük çerçe vesinde o duyguları özümsemiş, şefkat ve merhamet duygusu olan, insanlara kucak açmasını, paylaşmasını b ilen gençler olarak yetişmesini arzu ediyoruz. Üni versite gençliği içinde bunun çok daha programlı bir şekilde yürütülmesi için İstanbul Üni versitesi ile birlikte ilk adımı atmayı planladık. Burada topluma gençliğin enerjisi, dinamiği ver ilecek. Proje kapsamında gençlerimiz bir yaşlıyı ziyaret edecek, onu alıp gezdirecek, onunla sohbet edecek, kitap okuyacak. Tıp fakültesinde okuyan bir gencimiz, bir hastanın durumu ile alakalı a ileye bilgi verecek, a ilenin o konudaki sorunlarını belli yerlere taşıyacak. Spor akademisinde okuyan bir gencimiz, mahalledeki gençlerle futbol, basketbol, voleybol oynayacak. Dolayısıyla gençlerimizin geleceğe dair planları içerisinde toplumun değerlerini, ihtiyaçlarını, sorunlarını özümsemiş, sosyal sorumluluk bilincinde olan, vatanını, milletini se ven, manevi değerlerine sahip bir gençlik olarak Türkiye’yi geleceğe taşıyacak bir yapıyı üni versitemizde bilimsel çerçe vede oluşturuyoruz. Türk gençlerinin genlerinde sosyal sorumluluk var, ahlaki değerler var, paylaşmak var, ses olmak var. Bu noktada gençlerimizin çok daha duyarlı olarak yetişmesi için bu çalışmayı bir sosyal sorumluluk projesi çerçe vesinde üni versitelerimiz ile birlikte büyütmeyi hedefliyoruz ve ilk adım olarak bugün bu protokolü imzalıyoruz” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.