Gerçeği aratmayan tatbikatı vatandaşlar merakla izledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gerçeği aratmayan tatbikatı vatandaşlar merakla izledi
01 Mar 2018 / Per 17:23
/ 39 Kez Okundu
| |

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Aydın’da gerçekleştirilen saha tatbikatında ortaya çıkan gerçeği aratmayan görüntüler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Aydın’da gerçekleştirilen saha tatbikatında ortaya çıkan gerçeği aratmayan görüntüler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın’da TAMP Saha Tatbikatı gerçekleştirildi. Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’ndeki boş bir site alanında gerçekleştirilen tatbikata katılan, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), AFAD (Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) ve Aydın Büyükşehir İtfaiye ekipleri senaryo gereği yaşanan deprem ve yangın sonrası olay yerindeki yaralıları tahliye etti. Tatbikat gerçeğe uygun olunca mahalle sakinleri ve çevredeki vatandaşlar tatbikatı meraklı gözlerle izlerken, kimi vatandaşların cep telefonu ile kayıt yaptığı görüldü.
Efeler ilçesindeki tatbikat AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Efeler Belediyesi, Efeler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (EFAK), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Elektrik Dağıtım Bölge Müdürlüğü, Aydın Gaz Dağıtım A.Ş, Umut Arama Kurtarma ve Türkcan Kurtarma Derneği tarafından 22 araç ve yaklaşık 100 personel ile gerçekleştirildi. Tatbikatta oluşturulan senaryo gereği yaşanan deprem ve yangın sonrası, yapılan ihbarla olay yerine ilk olarak güvenlik güçleri gelerek olay yeri güvenlik şeridi ile kapatıldı. Daha sonra olay yerine sağlık ekipleri, UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler binada yaralı halde bulunan 8 kişi havai hat, sedye ve diğer yöntemlerle tahliye edilerek tedavileri yapıldı. Ağır yaralıların hastaneye sevkinin ardından tatbikat başarı bir şekilde sona erdi.
Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ramazan Harman, afet ve acil durumlar için her an hazır olunması gerektiğini belirterek, “Birinci derece deprem bölgesi olan ilimiz için müdürlüğümüz olarak yaptığımız hazırlık çalışmaları titizlikle devam etmektedir. Amacımız ilimizde bulunan müdahale ekiplerinin potansiyelini öne çıkarmak, eksik yönlerimizi tespit etmek, ilimizde yaşanabilecek muhtemel afetlerde tüm ekiplerin hazır bilgili ve eğitimli olmasını sağlamaktır” dedi.
Aydın Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ise, “Bugün burada gerçekleştirilmiş olan tatbikat gerçek yaşanmış bir olaya tıpatıp uygunluk sağlayan bir ortam hazırlanılarak gerçekleşti. Acil arama ve kurtarma amaçlı yapılan bu çalışma Aydın Efeler ilçemizde ve merkezimizde 12 ayrı kurum ve kuruluşun katılımı ve eşgüdümü ile gerçekleştirildi” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.