Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı "Çiftlik Bank’a hibe ve destek verildi" iddialarını yalanladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
17 Mar 2018 / Cmt 12:57
/ 165 Kez Okundu
| |

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çiftlik Bank tarafından Konya Tuzlukçu’da kurulacak tesis için hibe ve destek verildiği iddialarının asılsız ve yalan olduğunu bildirdi

Gıda, Tarım ve" href="/tag/ ve/"> ve Hayvancılık Bakanlığı, Çiftlik Bank tarafından Konya Tuzlukçu’da kurulacak tesis için hibe ve" href="/tag/ ve/"> ve destek ve" href="/tag/ ve/"> verildiği iddialarının asılsız ve" href="/tag/ ve/"> ve yalan olduğunu bildirdi.
Gıda, Tarım ve" href="/tag/ ve/"> ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Çiftlik Bank’ın @ciftlikbank uzantılı Twitter hesabından 22 Kasım 2017 tarihinde yapılan paylaşımda, 23 Aralık 2017 tarihinde açılışını yapacakları Konya Tuzlukçu’daki tesisin, yüzde 30 devlet teşvik ve" href="/tag/ ve/"> ve hibeleri kullanılarak yapılacağı belirtilmektedir. Bu paylaşım bahane edilerek bazı basın yayın organlarında haberler yapılmakta ve" href="/tag/ ve/"> ve bazı siyasiler de bu konuyu bir iddia olarak dile getirmektedirler. Bu Twitter paylaşımında geçen devletten hibe ve" href="/tag/ ve/"> ve destek alınacağına dair iddia tamamen asılsızdır ve" href="/tag/ ve/"> ve yalandır. Temeli atılan söz konusu tesis ile ilgili olarak Bakanlığımızca hiçbir hibe ve" href="/tag/ ve/"> ve destek ve" href="/tag/ ve/"> verilmemiştir" denildi.

Nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusu
Açıklamada, söz konusu açılışa Bakanlıktan herhangi bir katılımın olmadığı, hatta Konya’daki diğer kurumlara da ulaşılarak bu açılışa katılmamaları konusunda uyarıda bulunulduğu belirtilerek şunlar kaydedildi:
"Ayrıca Fame Game Hayvancılık San. ve" href="/tag/ ve/"> ve Tic. A.Ş., Mehmet Aydın, diğer ilgili şirketler ve" href="/tag/ ve/"> ve bu şirketlerin yetkilileri hakkında bu oluşumun gerçek üretimi yansıtmadığı, saadet zincirine dayandığı ve" href="/tag/ ve/"> ve faaliyetin gerçek üreticiye zarar ve" href="/tag/ ve/"> verdiği iddiasıyla nitelikli dolandırıcılıktan Bakanlığımızca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 18 Ocak 2018 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Dolayısıyla konu hakkında çok hassas olan ve" href="/tag/ ve/"> ve gereğini yapan Bakanlığımız ile söz konusu oluşumun ilişkilendirilmesi kesinlikle kabul edilemez."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.