Giresunlu 86 yaşındaki Yakup dede ’Zeytin Dalı’ için gönüllü askerlik dilekçesi verdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Giresunlu 86 yaşındaki Yakup dede ’Zeytin Dalı’ için gönüllü askerlik dilekçesi verdi
25 Oca 2018 / Per 13:40
/ 105 Kez Okundu
| |

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 86 yaşındaki Yakup Başkıran, Suriye’de süren Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçik’le birlikte Afrin’e gönüllü gitmek istediğini belirterek Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığı’na gönüllü askerlik dilekçesi verdi

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 86 yaşındaki Yakup Başkıran, Suriye’de süren Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçik’le birlikte Afrin’e gönüllü gitmek istediğini belirterek Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığı’na gönüllü askerlik dilekçesi verdi.
Askerliğini Erzurum’da 3. Ordu’ya bağlı 51. Tümen Komutanlığı Tanksavar Taburu Sıhhiye Bölüğü’nde yaptığını ifade eden 86 yaşındaki Yakup dede “1952’de gidip 1955’de teskeremi aldım. Yani üç yıl askerlik yaptım. Her zaman vatanım için, milletim için, devletimiz için hazırım. Gerekirse bir üç yıl daha vatana hizmete, asker olup düşmanla savaşmaya hazırım. Vatanını, milletini, devletini seven her Türk vatandaşı gibi bende hazırım” dedi.
Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Cihan Gültekin ise yapılan başvuru nedeniyle duygulandığını belirterek “ Yakup dedenin bu davranışı hepimizi duygulandırmış ve Türk Milletinin ne kadar fedakâr olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yakup dede dilekçesini yazdırarak, bize müracaat etmiş ve gerçekten savaşmaya hazır bir iradeyle başvurusunu yapmıştır. Böyle bir milletin evlatları olmaktan bir kez daha gurur duyduk. Böyle bir hissiyat ve samimiyet başka bir millette yoktur. Yakup dedenin bu davranışı tüm silahlı kuvvetlerimize büyük bir moral ve motivasyon olacaktır. Yakup dedenin ve onun nezdinde tüm Milletimizin ellerinden öpüyorum” diye konuştu.
Yakup dede dilekçesini verdikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Silahlı Kuvvetlerimize dua ederek, “Ben hazırım. Sayın Cumhurbaşkanım, Başkomutanımız emretsin koşa koşa giderim” diyerek evine gitmek üzere Jandarma Komutanlığı’ndan ayrıldı.
Yakup Dede’nin bu davranışı ve duyarlılığı olaya şahitlik eden askerleri de duygulandırdı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.