Girişimci adayları sertifikalarını Vali ve Başkan’dan aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Girişimci adayları sertifikalarını Vali ve Başkan’dan aldı
14 Şub 2018 / Çar 16:22
/ 50 Kez Okundu
| |

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen “Girişimcilik Eğitim Kursu”nu başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini Vali Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın elinde aldı

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen “ Girişimcilik Eğitim Kursu”nu başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini Vali Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın elinde aldı.
Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi tarafından düzenlenen ve Ziraat Odası’nın paydaşı olduğu Girişimcilik Eğitim Kursu tamamlandı. Bafra Ziraat Odasında belge töreni düzenlendi. Törende Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, Girişimcilik Eğitim Kursu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ergenlik, kursa katılan kursiyerlere işlerini kurmaları için İŞKUR tarafından bayanlara ve engellilere 50 şer bin, eski hükümlülere 27’şer bin lira hibe verileceğini, ayrıca KOSGEB tarafından da kendi işini açan kursiyerlere 50’şer bin lira hibe, makine ekipman için de 100 bin lira faizsiz kredi verileceğini açıkladı.
Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Kaymakam Ali Fuat Türkel’in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu sertifikaları alalımda bir kenara koyalım demeyin. Hayat mücadele etmektir” dedi. Türkiye’nin Suriye’de büyük bir mücadele verdiğini belirten Yılmaz, “Hainlerin hemen güneyimizde devlet kurmaya yönelik girişimlerini kırıp, orada mücadele eden silahlı kuv vetlerimizin kahramanlarını buradan şükranla ve minnetle anmak istiyorum. Şehitlerimize de rahmet diliyorum” dedi.
Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada, “Artık Türkiye’de bir iş yapmak için belge isteniyor. O belgeleye bağlı olarak eğitimden sonra ilgili kurumlardan krediye başvuracaksınız ve iş yapacaksınız. Hanımefendiler de evlerinde oturmayla yetinmeyip daha çok üretmek, daha çok kazanmak için böyle bir programa katıldıkları için kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Samsun potansiyelini daha iyi kullanmalı”
Samsun’un bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Kaymak, “Bafra ve Çarşamba Ovaları Türkiye’nin gıda merkezlerinden biri. Ama biz bu ovaların hakkını tam olarak veriyor muyuz, buradan tam olarak yararlanabiliyor muyuz? Samsun potansiyelini daha iyi kullanmalıdır. Var olan potansiyeli kullanmanız halinde daha çok üreteceğiz, daha çok evlerimize para girecek ve Türkiye daha çok üretmede de daha güçlü olacak” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, kursa katılan 47 kişiye protokol tarafından belgeleri verildi.

Vali, muhtarın fötr şapkasını taktı
Bafra Ziraat Odası’nda düzenlenen belge törenine katılan Samsun Valisi Osman Kaymak ile kendisini karşılamaya gelenler arasında bulunan Düzköy Muhtarı Mehmet Ekiz arasında ilginç diyalog yaşandı. Karşılama anında protokolde bulunan Düzköy Muhtarı Mehmet Ekiz’in başındaki fötr şapkayı alan Vali Kaymak, başına taktığı şapka ile basın mensuplarına poz verdi. Muhtar Ekiz ise muhtar şapkasının terfi etiğini, artık ‘vali fötr şapkası’ olduğunu söyledi.
Törene ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaş Akın ve kursiyerler katıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.