Girişimci mühendis ve yazar Abdullah Reha Nazlı: Bilgi ihtiyacı kişiye özeldir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Girişimci mühendis ve yazar Abdullah Reha Nazlı: Bilgi ihtiyacı kişiye özeldir
15 Mar 2018 / Per 12:37
/ 137 Kez Okundu
| |

Girişimci mühendis ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Konya Selçuk Üniversitesi’nde mühendis adaylarına konferans verdi

Girişimci mühendis ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Konya Selçuk Üni versitesi’nde mühendis adaylarına konferans verdi.
Strateji, sistem, analiz konuları üzerine gerçekleştirilen seminerde ayrıca hayat amacı, kendini eğitim ve yaşadığımız çağ konularına değinildi.
Kendini eğitimin çağımız üni versite öğrencileri için bir zorunluluk olduğuna değinen Nazlı, bugün doğan bebeklerin pek çoğunun henüz icat edilmemiş mesleklerden birini yapacağının çağımızın çarpıcı bir gerçeği olduğunu söyledi. Üni versitelerin verdiği ve verebileceği bilginin her an değişmekte olan sektörler için yetersiz kaldığının açıkça bilindiğini ve bu farkın her gün açıldığını söyleyen Nazlı, kendini eğitmeyi öğrenmek dışında bir çare olmadığını, bilgiyi dışarıdan bekleme çağının geçtiğini söyledi.
Herkesin kendi hayat koşullarında ihtiyaç duyacağı bilginin farklı olduğunun örneklerle açıklandığı konferansta öğrenme ve kendini eğitim konularıyla ilgili nörolojik ve psikolojik açıklamalara da yer verildi.
Bilgi çağı, mühendislik ve eğitim sistemi ile ilgili birer kitabı bulunan Abdullah Reha Nazlı, "Bir sınıftaki öğrencilere bir konu anlatılırken genel bir bilgi verilir. Kitabının tamamı işlenmeden, konuyla ilgili ders kitabından bağımsız tüm verilerden habersizce dersler noktalanır. Oysa bir sınıftaki herkes hayatı boyunca o konunun ayrı yönlerine, o kitabın ayrı noktasına ihtiyaç duyar. Bilgi ihtiyacı kişiye özeldir, herkes kendisi için gerekli bilgiyi kendisi keşfetmelidir; bunu sizin adınıza başkası yapamaz" diye konuştu.
Konferansta akıl ve zeka farkı, çok yönlülüğün önemi, mühendisliğin hayata yansımaları gibi konulara da değinildi. (EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.