GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplandı
15 Kas 2017 / Çar 17:47
/ 5 Kez Okundu
| |

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, sendika genel merkezinde toplandı

Genel Maden İşçileri Sendikası ( GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, sendika genel merkezinde toplandı.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci başkanlığında toplanan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’na; GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Amasra, Merkez Servisleri Şube Başkan ve yöneticileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Torba Yasa Tasarısı’nın 58. Maddesinin değiştirildiğini belirterek katkı verenlere teşekkür etti.
Demirci, “Zonguldak ve ülke gündeminde önemli bir yer tutan Torba Yasa Tasarısı’nın görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam ediyor. 14 Kasım 2017 Salı günü akşamı, 14 Kasım 2017 TTK’yı ve bölgemizi yakından ilgilendiren 51’inci madde görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 58’inci Madde olarak görüşülen ve Meclis Genel Kurulu’na 51’inci madde olarak gönderilen yasa maddesi, yaptığımız görüşmeler doğrultusunda değiştirilerek kabul edildi. Sendika olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratlarıyla yaptığımız görüşmede bize söylendiği gibi yapılan bu değişiklik için katkı veren herkese tekrar teşekkür ediyoruz” diye ifade etti.

“Yasa tasarısının 58. maddesi değiştirildi”
Türkiye Taşkömürü Kurumu işletmeleri uhdelerinde bulunan maden ruhsat sahalarının işletilmesine yönelik 58. Maddeyi hatırlatan Ahmet Demirci, “Bu yasa tasarısının 58. Maddesi “Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Türkiye Kömür İşletmeleri, uhdelerinde bulunan maden ruhsat sahalarını işletmeye, işlettirmeye, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye ve bu ruhsatları ihale etmeye yetkilidir" şeklindeydi. Hepinizin de yakından takip ettiği gibi verilen önerge neticesinde “Ancak, Türkiye Taşkömürü Kurumunun halen kendisi tarafından doğrudan işletilen işletme izin alanlarında oluşturulacak ruhsatlar bu madde kapsamında ihale edilemez” şeklinde değiştirildi. Yaşanan bu süreçte başından sonuna kadar yanımızda olan Zonguldak’taki sivil toplum örgütlerine, basın-yayın kuruluşlarına, siyasi partilere, katkı veren milletvekillerimize, meslek odalarına, işçi-memur sendikalarına, belediye başkanlarına, muhtarlara, Zonguldak halkına ve maden işçisi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu süreçte her zaman yanımızda olan ve sorunun çözüme kavuşmasında katkı veren TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay’a, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’a ve hükümet yetkililerine teşekkür ediyoruz” şeklinde devam etti.

“Çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz”
Zonguldak ve Türkiye gündemindeki sorunun kesin çözümü için çalışmaların aralıksız süreceğini vurgulayan Demirci, sözlerini şöyle tamamladı:
“Zonguldak ve Türkiye gündemindeki bu sorunun kesin çözümü için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Türkiye’nin taş kömürüne ve özellikle koklaşabilir özelliğiyle demir-çelik sektörünün güvencesi olan ve sadece Zonguldak Maden Havzası’nda bulunan taş kömürüne ihtiyacı var.
Havzada 1.5 milyar ton rezerv var. Sadece bu bölgede, dünyanın bu en zor işini yapmak isteyen on binlerce işsiz var. Kurulu kapasitesi 5 milyon ton olan ama işçi açıkları nedeniyle üretemeyen ancak üretmeye hazır Türkiye Taşkömürü Kurumu var. Yılda 6 milyon ton koklaşabilir, 30 milyon ton yüksek kalorili taşkömürüne ihtiyaç var. Ve 15-20 yıldır bu açığın özel sektör tarafından kapatılamadığı görüldü. Özel sektörün ölümlü iş kazalarını artırdığı görüldü. Evet, bu gerçeklerin muhalefet partileri tarafından görüldüğü de ortaya çıktı. Şimdi hep birlikte bu gerçekleri iktidar partisine anlatmaya devam edeceğiz.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.