Gökçek istifası sonrası prosedür

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
28 Eki 2017 / Cmt 18:20
/ 34 Kez Okundu
| |

Melih Gökçek’in istifasının ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının boşalması nedeniyle Ankara Valisi, Belediye Meclisi’ni 10 gün içinde toplantı yaparak yeni başkanı belirlemesini isteyecek

Melih Gökçek’in istifasının ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının boşalması nedeniyle Ankara Valisi, Belediye Meclisi’ni 10 gün içinde toplantı yaparak yeni başkanı belirlemesini isteyecek.
Belediye başkanı seçilinceye kadar, belediye başkanlığı görevini, meclis 1. Başkanvekili olan Ali İhsan Ölmez yürütecek. Ankara Valisi’nin çağrısının ardından 10 günü geçmemek şartıyla Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Meclis’te, üyeler arasından ve gizli oyla yeni başkan seçilecek. Yeni başkanın belirlenmesinde İlk 2 oylamada üye tam sayısının üçte 2 çoğunluğu, üçüncü oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak.
Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek. Oyların eşitliği durumunda kura çekilecek.
Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresiyle sınırlı olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 140 üye bulunuyor. Bu üyelerin partilere göre dağılımı şöyle:
“AK Parti 100 (Melih Gökçek ile birlikte), CHP 21, MHP 15, Bağımsız 3, BBP 1 .”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.