Gördes Atıksu Arıtma Tesisi’nin geçici kabulü yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gördes Atıksu Arıtma Tesisi’nin geçici kabulü yapıldı
09 Oca 2018 / Sal 17:38
/ 104 Kez Okundu
| |

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Gördes Atıksu Arıtma Tesisi’nin geçici kabul işlemleri için İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik uzmanları ağırladı

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Gördes Atıksu Arıtma Tesisi’nin geçici kabul işlemleri için İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik uzmanları ağırladı. Görüşme sonrasında tesiste incelemelerde bulunan heyet, tesisin geçici kabul işlemlerini gerçekleştirdi.
İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden Meltem Malatyalı ve beraberindeki teknik uzmanlar, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran’ı makamında ziyaret etti. Gördes Atıksu Arıtma Tesisi’nin geçici kabul işlemleri için Manisa’ya gelen teknik ekip ile gerçekleştirilen görüşmede MASKİ Genel Müdürlüğü Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak da yer aldı. 10 milyon TL yatırım ile inşa edilen tesise ilişkin yapılan toplantının ardından heyet, Gördes’e giderek geçici kabul işlemlerini tamamladı. 1 yıl süreyle yüklenici firma tarafından işletilmesinin ardından tesis tümüyle MASKİ bünyesine geçerek, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı organizasyonunda çalıştırılacak.
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “ Gördes ilçemizdeki atıksu kirliliğini ortadan kaldırmak ve ilçemizin doğasını korumak amacıyla hayata geçirerek işletmeye aldığımız atıksu arıtma tesisimizin geçici kabul işlemlerini İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden gelen uzman heyet ile birlikte tamamlamış bulunuyoruz. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan 10 milyon TL değerindeki bu tesisimiz, 2048 yılına kadar 12 bin 500 kişilik eşdeğer nüfusa hizmet verecek. Tesis sayesinde evsel nitelikli atıksuların Gördesli vatandaşlarımız için tehdit oluşturmasının önüne geçerek, Gediz Havzamızın temizlenmesi ve kurtarılması yolunda önemli bir adımı daha tamamlamış olduk. Manisalı hemşerilerimizin daha temiz ve sağlıklı bir doğada yaşamaları için ne gerekiyorsa tüm gücümüzle yapmaya devam ediyoruz” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.