Güler: “Ahilik emeğe saygılı olan bir kurumdur”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Güler: “Ahilik emeğe saygılı olan bir kurumdur”
21 Eyl 2023 / Per 13:11
/ 23 Kez Okundu
| |

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ahiliğin rekabet, emek ve aynı zamanda yarışma üzerine kurulan emeğe saygılı olan bir kurum olduğunu belirterek, “Peygamber Efendimizin (sallelahu aleyhi ve sellem) temelini attığı bu Medine pazarına özellikle günümüzde ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Ordu’da bu yıl 15’incisi düzenlenen Ahilik Haftası kutlama programı çerçevesinde, il protokolü ve esnaf temsilcileri 19 Eylül Ortaokulu önünden başlayarak, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Kutlama programı burada Ordu Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisi ve düzenlenen diğer etkinliklerle devam etti.
Düzenlenen programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ahiliğin temelinin 622 yılından itibaren kurulan Medine pazarı olduğunu söyledi. Güler, “Ahilik, rekabet üzerine, emek üzerine ve aynı zamanda yarışma üzerine kurulan emeğe saygılı olan bir kurumdur. Peygamber Efendimizin (sallelahu aleyhi ve sellem) temelini attığı bu Medine pazarına özellikle günümüzde ihtiyaç duyulmaktadır. Burada fırsat eşitliği var, burada ürünün pazara gelmeden müdahale edilmemesi var. Ahilikle beraber Osmanlı döneminde bir de hisse meselesi, muhtesip olayı var. Bu da bizi yani belediyeyi ilgilendiriyor. Bu işin kontrolü ve denetim işlemi, muhtesipte denetleyen en büyük muhtesipler de bizleriz. Sayın valimiz en büyük muhtesip, o da bizi denetliyor” diye konuştu.
Programda Ticaret İl Müdürü Şenel Çakır ile Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek de günün anlamına ilişkin konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ekibi tarafından hazırlanan “Şed Kuşatma” gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra Ordu’da yılın ahisi seçilen Ali Ohtamış ile yılın çırağı Aykut Efe Şen ve yılın kalfası Efe Yılmaz’a plaketleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gönderilen tebrik mektupları ve para ödülleri Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile protokol üyeleri tarafından verildi.
Etkinlik çerçevesinde ayrıca katılımcılara protokol üyeleri tarafından ahilik pilavı, tatlı ve ayran ikram edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.