Gümüşhane’ye voleybol lisesi açılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gümüşhane’ye voleybol lisesi açılacak
05 Mar 2018 / Pzt 09:42
/ 55 Kez Okundu
| |

Voleybol branşında hem erkekler hem kadınlarda profesyonel ve amatör liglerde mücadele eden takımları bulunan Gümüşhane’de voleybol temalı spor lisesi açılması için harekete geçildi

Voleybol branşında hem erkekler hem kadınlarda profesyonel ve amatör liglerde mücadele eden takımları bulunan Gümüşhane’de voleybol temalı spor lisesi açılması için harekete geçildi.
Efeler Liginde Gümüşhane Torul Gençlik, Bayanlar 1.liginde Gümüşhane Gençlerbirliği ve 2.ligde Türk Telekomspor takımlarının mücadele ettiği, okul sporlarında da son 5 yıldır yenilgi yüzü görmeden il birincisi olduktan sonra Gümüşhane’yi bölge grup müsabakalarında temsil eden Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi voleybol takımı gibi ülke genelinde ses getiren voleybol takımlarının bulunduğu Gümüşhane’de geçtiğimiz yıl başlatılan Spor Lisesi çalışmaları kapsamında voleybol temalı spor lisesi açılması için gerekli teklifler revize edilerek Milli Eğitim Bakanlığına yapıldı.

Gümüşhane’ye Spor Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi kazandırmayı hedefliyoruz”
Gümüşhane’nin bir eğitim şehri olduğunu şehirde olmayan eğitim türlerinin de Gümüşhane’ye kazandırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, bu bağlamda spor lisesi ve güzel sanatlar lisesinin kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi.

“Gümüşhane voleybol konusunda hem amatör hem de profesyonel alanda ciddi başarılar göstermiş bir ilimiz”
Geçen yıl spor lisesiyle ilgili çalışmaları bakanlığa en üst düzeyde ilettiklerini, bu yıl teklifi revize ederek Voleybol temalı spor lisesi açılmasıyla ilgili teklifimizi bakanlığa yaptıklarını kaydeden Doğan, “Gümüşhane voleybol konusunda hem amatör hem de profesyonel alanda ciddi başarılar göstermiş bir ilimiz. Voleybol spor branşımızın spor lisesinde voleybol tematik lisesi şeklinde faaliyete geçmesi de bu sürece ciddi manada katkı sağlayacaktır. Voleybol temalı spor lisemize hem Gümüşhane’den hem de ülkemizin diğer şehirlerinden gelecek öğrencilerle buradaki sportif altyapı da ciddi manada desteklenecektir” dedi.

“Harşit Lisesi spor lisesine dönüştürülecek”
Spor Lisesini merkez ilçedeki Harşit Lisesinin yerine planladıklarını ifade eden Doğan, “İlimizde akademik anlamda eğitim veren Fen Lisesi, Gümüşhane Lisesi ve Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi tamamen akademik eğitim veren okullarımız. Bunlar il genelinden ihtiyaca cevap verebilecek durumda. Dolayısıyla Harşit Lisesi’nin dönüştürülmesini herhangi bir sıkıntı olmadan tamamlamayı uygun görüyoruz” diye konuştu.

“Hem üniversite hem de gençlik spor müdürlüğüyle protokoller yapıldı”
Gümüşhane Üniversitesiyle ortak kullanım protokollerini yaptıklarını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüyle de onlara ait spor alanlarının ortak kullanım planlarını yaptıklarını dile getiren Doğan, “Harşit Lisemizin dönüştürülmesiyle ilgili süreci önemsiyoruz. İnşallah neticelenir ve Gümüşhane eğitimine ciddi bir katkı sağlar. Spor lisesi özel yetenekle öğrenci alan bir okul. Bu yıl ki teklifimiz Bakanlık tarafından kabul edilirse 2018-2019 eğitim öğretim yılında spor lisesi öğrenci almayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.