Günde Kaç Saat Uyummak Gerekir?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Günde Kaç Saat Uyummak Gerekir?
 :
/ 1.842 Kez Okundu
| |

Günde Kaç Saat Uyummak Gerekir?

İsveç'teki Stockholm Üniversitesi Stres Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçları; kişilerin yorgunluğunun uykusuzluk ile bağlantılı olmadığını ortaya çıkardı. Ortalama 6 bin kişinin uyku düzeninin incelendiği araştırmanın başkanı Torbjörn Aakerstedt ve ekibinin yürüttüğü çalışmada; uyku süresinin, uykuyu yeterince almakla ilgili bir ölçü olmadığı sonucuna ulaşıldı.
 
GENÇLERE 8 SAAT UYKU YETİYOR 
 
20'li yaşlarındakiler için günde ortalama sekiz saat, 60 yaş ve civarındakilere ise günde altı saat uyku yetiyor. Uyku süresi için küresel bir ortalama olmasa bile, gençlerin daha çok uykuya ihtiyacı olduğu bir gerçek. Çünkü beyinleri hâlâ gelişme sürecinde... Ancak bağışıklık sistemi zayıflığı, kalp-damar rahatsızlıkları, diyabet ve benzeri sağlık sorunları, bu durumun dışında tutuluyor. Torbjörn Aakerstedt; "20'li yaş grubundakiler; daha fazla uyumalarına rağmen, beyinleri sürekli gelişme gösterdiği için kendilerini daha yorgun hissedebilirler" diyor. 
 
Uyku Bozuklukları Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaynak ise bu araştırmanın sonuçlarıyla ilgili şunları söyledi: "Araştırmaya katılıyorum. Yorgun insanlar, 'Dinlenmek için uyumak lazım' diyor ama o zaman da ihtiyaçlarından daha fazla uyuyorlar. Uykuyla dinlenme arasında bir ilişki yok. Tabii ki uyuyarak dinleneceksiniz ama daha yorgun olduğunuzda daha çok uyuyacaksınız, daha az yorgun olduğunuzda daha az uyuyacaksınız diye bir şey yok."
 
 
ESRA TÜZÜN / sabah.com.tr


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.