Gündüz kuaför, akşam dövüşçü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gündüz kuaför, akşam dövüşçü
27 Oca 2018 / Cmt 10:12
/ 133 Kez Okundu
| |

Balıkesir’de kuaför salonu sahibi olan Özgür İçöz, gündüzleri bayan kuaförlüğü yaparken, akşamları ise kafes dövüşü olarak bilinen MMA sporla uğraşıyor

Balıkesir’de kuaför salonu sahibi olan Özgür İçöz, gündüzleri bayan kuaförlüğü yaparken, akşamları ise kafes dövüşü olarak bilinen MMA sporla uğraşıyor.
Balıkesir’de yaşayan 32 yaşındaki evli ve 1 kız çocuğu babası Özgür İçöz, yaşantısı ile herkesi şaşırtıyor. Kuaför salonu olan İçöz, gündüzleri bayan müşterilerine saç bakımı ve kesimi gerçekleştirirken, akşamları ise kafes dövüşü olarak adlandırılan Karışık Dövüş Sanatları (MMA) şampiyonasına hazırlanıyor.
10 yaşında bayan kuaförü olarak çalıştığını ve küçük yaşta Judo sporuna merak saldığını söyleyen İçöz, "Yaptığımız spora kafes dövüşü biraz sert kaçıyor. Karışık dövüş sanatı deniyor. Bütün sporların birleşiminden oluşan bir spor. Judo, tekvando, güreş, boks ve karate hepsi var. 2012 yılında MMA’ya başladım. 5 yıldır bu spor dalında çalışıyorum" dedi.
2013 yılında Türkiye’de MMA Federasyonunun kurulduğunu ve maçlara çıkmaya başladığını söyleyen İçöz, "2013 yılında Federasyon kuruldu. Maçlara çıkmaya başladık. 2016 yılında Türkiye şampiyonasına katıldım Yalova’da birinci oldum. 2017 yılının Mart ayında Dünya şampiyonası oldu. Bu şampiyonada da Dünya 3. oldum. Daha sonra Avrupa şampiyonasında, profesyonel müsabakaya katıldım fakat orada maalesef yenilgi aldım. Antalya’da düzenlenen kemer maçına da katılmıştım fakat sakatlandığımdan dolayı maça devam edemeyip 3. olarak ayrıldım" şeklinde konuştu.
Gerçekleştirdiği sporda en büyük destekçisinin eşi olduğunu söyleyen Özgür İçöz, "İş yerimde eşimle birlikte çalışıyorum. Eşimin spor yapmamda büyük bir desteği var. Ben spora gittiğim zaman iş yerimizi o idare ediyor. Bu şekilde hem spor, hem iş ve hem ev hayatını bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Çok yoğun bir şekilde maçlara hazırlandığımız için biraz zorlanıyorlar. Onlara fazla zaman ayırmadığımı düşünüyorlar ama genel olarak arkamda destekçim. Ona da buradan çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kuaför salonundaki bayan müşterilerinin ise yaptığı spor dalını öğrendiğinde şaşkınlık yaşadıklarını da dile getiren İçöz, "Çağımız teknoloji çağı olduğu için müşterilerimiz de yaptığım sporu, sosyal medyadan takip ediyor. Paylaşımlarımı görünce, ‘senden çekinmeye başladık. O nasıl yumruktu öyle’ diyorlar. Ama aramızdaki diyalog insanlarla iyi olduğu için bunu absorbe edebiliyoruz" dedi.
Öte yandan 2 buçuk yaşındaki kızı İlkim Miray ile de bol bol vakit geçirmeye çalışan Özgür İçöz’ün kızıyla gerçekleştirdiği antremanlar ise renkli görüntülere sahne oluyor. Kızının kendisinin yaptığı spora çok meraklı olduğunu söyleyen İçöz, "Benim antreman videolarımı falan izleyip, ’Baba ben de sol sağ yapmak istiyorum’ diyor. Ona küçük bir eldiven aldık. Küçük bir kum torbası var evde. Daha terimleri bilemediği için bana ’sol sağ çalıştır’ diyor" dedi.
Başarılı sporcu Özgür İçöz, maksadının profesyonel maçlara devam edip kendisini geliştirmek ve Türk bayrağını dünya arenalarında dalgalandırmak olduğunu söyledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.