Güney Kore, Suudi Arabistan’da nükleer enerji santrali kurulmasına talip

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
26 Eki 2017 / Per 14:02
/ 22 Kez Okundu
| |

Güney Kore Hükümeti, dünyanın ilk petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan’da nükleer enerji santralleri inşası için katılma niyetinde olduklarını açıkladı

Güney Kore Hükümeti, dünyanın ilk petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan’da nükleer enerji santralleri inşası için katılma niyetinde olduklarını açıkladı.
Güney Kore’nin teklifinin Fransa, Çin, Rusya, Japonya ve Kore’deki ilgilenen teklif sahiplerine ulaştığı bildirildi. Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Paik Un-gyu, Suudi Arabistan Ekonomi ve Planlama Bakanı Adel bin Muhammad Fakeih’e, Kore- Suudi Arabistan Ticaret Forumu öncesinde “Vizyon 2030” adlı bir ihaleye teklifte bulunma niyetinde olduğunu aktardı. En az 20 milyar değerinde olması beklenen anlaşma imzalanırsa, Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra Suudi Arabistan, Güney Kore teknolojisi ile kurulu nükleer enerji santralleri ile ikinci körfez ülkesi olacak. Paik, devlet tarafından işletilen Kore Elektrik Enerjisi Kurumu’nun da aralarında bulunduğu nükleer enerji santralleri yatırımcılarından yurt içinde ve yurt dışında nükleer santral kurma ve işletme konusundaki 40 yıllık tecrübelerinden yararlanabileceğini söyledi. Ayrıca Paik, Fakeih’e nükleer enerji altyapısını oluşturmak ve Suudi Arabistan’la işbirliği yapmak için istekli olduğunu söyledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.