Günsel: “Sarıçam’ı geleceğin Hollywood’u olarak görüyoruz”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Günsel: “Sarıçam’ı geleceğin Hollywood’u olarak görüyoruz”
12 Mar 2018 / Pzt 15:31
/ 57 Kez Okundu
| |

Portakal Çiçeği Karnavalı Koordinatörü İlhami Günsel, Sarıçam’ın doğal bir film platosu olduğunu, bu nedenle bölgeyi geleceğin Hollywood’u olarak gördüklerini söyledi

Portakal Çiçeği Karnavalı Koordinatörü İlhami Günsel, Sarıçam’ın doğal bir film platosu olduğunu, bu nedenle bölgeyi geleceğin Hollywood’u olarak gördüklerini söyledi.
Sarıçam Platformu üyesi müteahhitler, Portakal Çiçeği Karnavalı Koordinatörü İlhami Günsel’i ziyaret ederek, karnavalda birkaç etkinliğin Sarıçam’da yapılması yönünde destek istedi. Müteahhitlerin taleplerine olumlu yaklaşan Günsel, Sarıçam’ın kendileri için de önemli bir bölge olduğunu belirtti. Sarıçam’ın tanıtılması noktasında her türlü etkinliğe hazır olduklarını vurgulayan Günsel, bu noktada her türlü teklife açık olduklarını ifade etti.
Kendilerinin de Sarıçam’a yönelik düşünceleri olduğunu dile getiren Günsel, “Biz Sarıçam’ı geleceğin Hollywood’u olarak görüyoruz. Onun için Sarıçam’da bir film platosu kurmayı hedefliyoruz. Adana’nın sinema konusunda 40-45 yıllık bir geçmişi var. Dolayısıyla doğal olarak bir film platosu kurulacaksa Sarıçam’da kurulacak diye bir hayalimiz var. Türk sinema sektörünün gelişeceği, film platolarının gelişeceği yer orasıdır” dedi.
Film sektöründe en büyük sıkıntının senaryo konusunda yaşandığını hatırlatan Günsel, Türk edebiyatının en önemli figürlerinin Adana kaynaklı olduğunu, Adana’da binlerce senaryo bulunabileceğini vurguladı.

“Sarıçam Platformu, Adana’da eksik olan birlikteliği sağlamış”
İlhami Günsel, Adana’ya yapılmış her şeyin önemli olduğunu belirterek, “Sizler bölgenin tanıtımını yapıyorsunuz, bu Adana için çok değerli bir şey. Adana’da tek eksik olan birlik meselesini siz yapmışsınız. Lütfen bunu artırıp büyütün. Kim ne derse desin vazgeçmeyin” ifadelerini kullandı.
Sarıçam Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Taner Talaş da, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın büyük bir başarı elde ettiğini, 6 yıllık süre içerisinde bu kadar toplumsallaşan bir program görmediğini anlattı. Adana’nın bir sanat kenti olmasına rağmen son zamanlarda büyük sıkıntılar çektiğini ifade eden Talaş, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bu konuda büyük bir eksikliği giderdiğini anlattı. Adanalının da karnavala sahip çıktığını vurgulayan Talaş, Sarıçam Platformu olarak karnavalın birkaç ayağında olmak istediklerini dile getirdi. Adananın geleceği olarak gördükleri Sarıçam’ı tanıtmak için her fırsatı değerlendirdiklerini anlatan Talaş, karnavalda düzenleyecekleri etkinliklerle Adanalıyı Sarıçam’a çekmek istediklerini sözlerine ekledi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.