Gurbetçi vatandaş bu sefer doğru yere gömüldü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gurbetçi vatandaş bu sefer doğru yere gömüldü
16 Mar 2018 / Cum 15:10
/ 81 Kez Okundu
| |

Almanya’nın Berlin kentinde vefat ettikten sonra yanlışlıkla Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünde toprağa verildikten yaklaşık 2 saat içinde mezardan çıkarılan 83 yaşındaki Raif Yüksel, memleketi Eskişehir’in Çifteler ilçesi Abbas Halim Paşa köyünde ikinci kez toprağa verildi

Almanya’nın Berlin kentinde vefat ettikten sonra yanlışlıkla Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünde toprağa verildikten yaklaşık 2 saat içinde mezardan çıkarılan 83 yaşındaki Raif Yüksel, memleketi Eskişehir’in Çifteler ilçesi Abbas Halim Paşa köyünde ikinci kez toprağa verildi.
Almanya’nın Berlin ilçesinde vefat eden Halis Cesur’un cenazesini almak için giden yakınlarına, yanlışlıkla Raif Yüksel’in cenazesi teslim edildi. Yakınları tarafından Amasya’nın Taşova ilesine bağlı Alpaslan köyüne getirilen cenaze burada yıkandıktan sonra toprağa verildi. Bu sırada Raif Yüksel’in oğulları ise Almanya’da babalarının cenazesinin bulunduğu morgdan almak istedi. Kendilerine gösterilen cenazenin babalarına ait olmadığını belirten Nuri Yüksel ve kardeşi, babalarının cenazesinin getirilmesini yetkililerden istedi. Yetkililer tarafından yapılan araştırma sonucunda Raif Yüksel’in Amasya’ya gönderildiği belirlendi. Bunun üzerine Almanya’dan gelen telefon ile Halis Cesur’un çocukları savcılıktan alınan izin sonrası Yüksel’in cenazesi mezardan çıkartarak uçakla İstan bul ’a, oradan ise karayolu ile Eskişehir’e gönderildi. Raif Yüksel’in cenazesini alan çocukları Çifteler ilçesi Abbas Halim Paşa köyüne getirdi. Burada yeniden yıkanılan ve kefenlenen cenaze, köy camisinde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ikinci kez toprağa verildi.
Yaşanan olay hakkında konuşan Raif Yüksel’in oğlu Nuri Yüksel, babalarının 47 yıldır Berlin’de yaşadığını 10 Mart 2018 tarihinde vefat ettiğini söyledi. Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan Şehitlik Camiinde yaşanan bir karışıklıktan dolayı bu olayın yaşandığını ifade eden Yüksel, “Karışıklıkların olma nedeni şundan kaynaklandı. Salı günü biz cenazemizi yıkamak için gitmiştik. Fakat orada cenaze kurumunda görevli olan kişiler ile beraber cenazelere baktığımızda babamızı o an göremedik. Göremediğimiz için o arada hemen görevliler tarafından bir telaş içine girdiler. Araştırmaya başladılar. Araştırdıktan sonra tespit edildi. Cenazenin pazartesi günü Samsun’a gönderildiği belirlendi. Bu esnada da biz tekrar araştırmaya uğraştık. Ne yapabiliriz, ne edebiliriz dedik. Bize gelmiş olan telefonlarla kurmuş olduğumuz bağlantılarla gelen haberler ilk önce savcılık tarafından araştırıldı. Savcılık tarafından araştırıldıktan sonra tekrar bize dönüleceğini söylemişlerdi. O gün aynı zamanda gıyabi cenaze namazı kıldık ve sonradan çarşamba gününü perşembeye bağlayan gece Türkiye’ye geldiğimizde basından öğrendiğimiz kadarıyla babamızın cenazesinin Amasya şehrinde olduğunu duyduk. Oradan çarşamba akşamı gece 10’da Eskişehir’e gönderildiğini öğrendik. Biz de cumaya bağlayan perşembe günü kendi cenazemizi Çiftelerin morgunda tekrar yıkadıktan sonra kefenledik” dedi.
Tekrar yapılacak işlemleri hocalara sorarak yaptıklarını belirten Nuri Yüksel, “Orada defnedilmiş ve bir iki saat kadar olduğu söylenildi. Tabi biz de araştırdık. Biz ne yapabiliriz, kefenleyebilir miyiz, yıkayabilir miyiz diye. İçimizin rahat olması için tekrar biz hocalar aracılığıyla sorduğumuzda ’10 günü geçtiği için gerek yok, 5-6 gün olduğu için yapabilirsiniz’ dendi. Biz de İslami değerlere göre cenazemizi yıkayarak görevimizi yerine getirmeye çalıştık” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.