Gürbüz Mahallesi’nin yüzü gülüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gürbüz Mahallesi’nin yüzü gülüyor
28 Eki 2017 / Cmt 10:20
/ 36 Kez Okundu
| |

Diyarbakır’ın Hani içesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Gürbüz Mahallesi’ne, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi ve yatırımcı bölge kuruluşları ile ilgili bakanlıklar aracılığıyla yapılan büyük yatırımlar dikkat çekiyor

Diyarbakır’ın Hani içesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Gürbüz Mahallesi’ne, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi ve yatırımcı bölge kuruluşları ile ilgili bakanlıklar aracılığıyla yapılan büyük yatırımlar dikkat çekiyor.
Yıllarca hizmet mağduriyeti yaşayan, bir yıl önce belediyeden çevre temizlik hizmetlerini dahi alamayan Hani’ye bağlı bin 200 hane ve 6 bin nüfusa sahip Gürbüz Mahallesi’ne, Büyükşehir ve İlçe Belediyesince 1 yıl içerisinde 18 milyon 180 bin liralık yatırım programı hazırlandı. Parke taşı ve asfalt yol çalışmaları, çocuk parkları, okul yolları ve bahçelerinin sıcak karışım asfalt ile hijyenik hale getirilmesinden ek kanalizasyon projelerine, mahallenin kanalizasyonunun ilçe merkezinde yapılması planlanan atıksu arıtma tesisi projesine entegre edilmesinden, spor tesislerine, yeni okul yapım projesinden, dere ıslahı ve taşkın koruma projelerine, ilave içme suyu hattı projelerinden, okullara ve öğrencilere yapılan spor malzemesi desteği ve giyim kırtasiye desteğine, belediye otobüsü hattı tahsisine kadar onlarca proje ile Gürbüz halkının yüzü gülmeye başladı.
İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, “Hizmet samimiyettir” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, Hani Belediyesinin ilçede 7/24 saat çalıştığını belirtti. Hani’de gelişme ve kalkınma için istikrar ortamının önemine vurgu yapan Başkan Yazıcı, “Halka hizmet etmeyi hakka hizmet olarak gören bir devlet yönetimi anlayışının ve medeniyetinin bireyleri ve çalışanlarıyız. Belediyemizin yaptığı hizmetler ortada. Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da vatandaşlarımız kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesi noktasında bizlere güvensin yeter. Devletimizin, halkımıza her türlü hizmet etme gayesini ortaya koyabilecek gücü var. Yeter ki problem çözme iklimini ortaya koyacak bir iradeyle, birlik beraberlik anlayışı içerisinde tüm sorunlara yaklaşım tarzı sergileyelim. Bunlar daha başlangıç. Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle kırsal kesimdeki tüm mahallelerimizin de hayat standardını yükseltmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.
Hani Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, ilçeye 10 kilometre uzakta bulunan bin 200 haneli 6 bin nüfuslu Gürbüz Mahallesi’ne son 1 yılda yapılan hizmetlerin, ihale veya proje kapsamında olanlar ile yatırım programına alınanlar bağlamında yaklaşık tutarının 18 milyon 180 bin lira olduğunu ifade etti. Bunun devletin kamu yatırımları adına Gürbüz Mahallesi için bir rekor olduğunu anlatan Yazıcı, Hani Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince hazırlanan çeşitli projeler kapsamında yatırım ağında bulunan Gürbüz Mahallesi’nde birçok yatırımın ihale veya proje aşamasında olduğunu söyledi. Yazıcı, yapılan hizmetlerin haricinde, ihale veya proje işlemlerinin tamamlanması durumunda Gürbüz Mahallesi’nin çehresinin dahi değişeceğini ifade etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.