‘Halk elinde ıslah projesi’ meyvelerini veriyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
‘Halk elinde ıslah projesi’ meyvelerini veriyor
25 Eki 2017 / Çar 11:17
/ 20 Kez Okundu
| |

Edirne’de, ‘Halk Elinde Islah’ projesi meyvelerini veriyor

Edirne’de, ‘Halk Elinde Islah’ projesi meyvelerini veriyor. Üreticilerin bölgede hayvancılık yatırımlarını arttırmasıyla beraber merinos cinsi koyun çiftliklerinde de artış yaşanıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdür Vekili Atilla Bayazıt, Keşan ilçesinin Küçükdoğanca köyünde, ‘Halk Elinde Islah Projesi’ kapsamında yetiştiricilik yapılan merinos çiftliğinde incelemelerde bulunduklarını belirtti.
Projenin il gen elindeki merinos sayısını ve kalitesini arttırmak açısından önemli olduğunu vurgulayan Bayazıt, "Projenin ilimiz küçükbaş hayvancılığına katkı sağlayacağını inanıyoruz ve benzer projeleri uygulanmaya devam edeceğiz" dedi.
Bayazıt, Edirne gen elinde bir hafta içerisinde üreticilere toplamda 534 adet damızlık düve dağıtımının tamamlanacağını ve yine ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında 39 genç üreticiye 37’şer adet olmak üzere toplam bin 443 adet küçükbaş hayvan dağıtımının yakın zamanda tamamlanacağını bildirerek, "Üreticilerimize tarım ve hayvancılık alanındaki desteklerimiz sürecek" ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.