Hani’de İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hani’de İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması
11 Mar 2018 / Paz 12:21
/ 47 Kez Okundu
| |

Diyarbakır’ın Hani İlçe Kaymakamlığının, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği “İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışmasında” öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı

Diyarbakır’ın Hani İlçe Kaymakamlığının, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği “ İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışmasında” öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.
Hani Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi’nde ilçedeki ilkokul ve ortaokullardan 37 öğrencinin katılımıyla 2 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, milli marşımızı en güzel okumak için çabalayan öğrencilerin duygu dolu anları, davetlileri ve jüri üyelerini oldukça etkiledi. Diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirilen öğrenciler, hazırladıkları ve okudukları şiirleriyle yarışmaya renk kattı. Jüri üyelerinin ilk üçü belirlemede hayli zorlandığı yarışmada, ilkokul kategorisinde birinci Şüra Okçu Hürriyet İlkokulu’ndan, Nesrin Kılıç Salih Eroğlu İlkokulu’ndan ikinci olurken, Zehra Ürküt Kuyular İlkokulu ise üçüncü oldu.
Ortaokul kategorisinde ise Topçular Ortaokulundan Berfin Bülbül birinci, Ahmet Lale Hani Cumhuriyet YİBO ikinciliği, İdal Topkaya ise Şehit Teğmen Hakan Kabil Orta Okulu öğrencisi üçüncülüğü elde etti. Yarışmada her iki kategoride dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.
Hani Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, yarışmaya katılan tüm öğrencilere özgüvenlerinden dolayı teşekkür ederek, bu etkinliklerle amaçlarının öğrencilerde milli ve manevi değerleri eğitim ve öğretim süreçlerinin bütünselliği içerisinde geliştirmek olduğunu söyledi. Yazıcı, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, kurtuluş mücadelesinin verildiği o günün şartlarında, ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızı bize miras bırakmıştır. İşte biz böyle ataların evlatlarıyız, torunlarıyız. İstiklal Marşımızın kabulünün 97’ncı yıldönümünü 12 Mart Pazartesi günü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşayacağız. Her kelimesinde olağanüstü derin ve büyük bir mana olan bu güzel marşımızın 10 kıtasını hissederek okuyan ve bu güzelliği bize yaşatan değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hedefte birinci olmak vardır ama önemli olan bu milli duygular içerisinde öğrencilerimizin sahneye çıkarak özgüvenlerini göstermeleridir. Bu duygularla milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.