Hatay Büyükşehir Belediyesi, türbelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hatay Büyükşehir Belediyesi, türbelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
12 Oca 2024 / Cum 16:18
/ 0 Kez Okundu
| |

Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremde zarar gören türbelerin ve ibadethanelerin bakım ve onarım çalışmalarını yapmaya devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 6 Şubat depreminde zarar gören ve kullanılamaz hale gelen il genelindeki türbelerde titiz bir çalışma yürüterek yenileme, düzenleme, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.
HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bu çalışmalar kapsamında; Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde bulunan Elfilincevi ve Samandağ’da Huzurlu Mahallesi’ndeki Şeyh Taha Türbeleri’nde bina ve çevre duvarlarının, pencerelerin yeniden yapılandırılması ve onarım işlemleri gerçekleştirildi.
Ayrıca türbelerin iç ve dış cephelerinde boyama işlemleri gerçekleştirilirken, çevresinde parke taşı döşeme çalışmaları da titizlikle tamamlandı. Bu sayede, vatandaşların türbeleri ziyaret etmeleri için uygun bir atmosfer oluşturuldu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Hatay’ın tarihi ve kültürel mirasını koruma misyonu doğrultusunda bu tür çalışmaların önemli olduğunu vurgulayarak, toplumun manevi bağlarını güçlendirmeyi ve inanç zenginliğini sürdürmeyi amaçladıklarını belirtti. Bu şekilde, kentlerinin manevi mirasına sahip çıkarak, geçmişi geleceğe taşıma konusunda her zaman katkı sağlayacaklarını ifade ettiler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.