Hatay Çocuk Evleri’nde 60 çocuk barınıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hatay Çocuk Evleri’nde 60 çocuk barınıyor
02 Oca 2018 / Sal 10:13
/ 75 Kez Okundu
| |

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdür Vekili Abidin Olgun, Çocuk Evlerinde barınan ve okula gitmeyen çocukları kültürel faaliyetlere yönlendirerek aktif kılmaya çalıştıklarını söyledi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdür Vekili Abidin Olgun, Çocuk Evlerinde barınan ve okula gitmeyen çocukları kültürel faaliyetlere yönlendirerek aktif kılmaya çalıştıklarını söyledi.
Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdür Vekili Abidin Olgun, iki blok olarak yapılan ve her blokta 3 daireden oluşan Çocuk Evleri’nde her daireye Türk bilginlerinin ismi verilerek çocuklara tarih bilinci aşılandığını söyledi. Çocuk Evleri’nde el sanatları, futbol, masa tenisi, mangala, badminton, voleybol gibi spor faaliyetleri, tiyatro gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirten Olgun, "Şuan kuruluşumuz içerisinde 60 kayıtlı çocuğumuz var. 45 tanesi aktif olarak kuruluşumuz içerisinde kalıyor. Bu çocuklarımız 13-18 yaş arası erkek çocuklarımız. Çocuklarımızdan 32 tanesi okullarına devam ediyorlar. Bunlardan yaklaşık 14 tanesi açıköğretimde, diğer kalan kısımları da örgün eğitimlerine devam ediyorlar. Bu grubun içerisinde de 6 tane çocuğumuz şuan özel okullara gidiyorlar devletin bize sunduğu imkanlar sayesinde. Çocuklarımıza kuruluş içerisinde normal barınma hizmetlerinin dışında sportif aktivitelere katılım, yaz döneminde gezi ve tatil etkinlikleri bunun dışında da çocuklarımıza ders çalışabilmeleri için etüt salonları, spor salonları şuan kendi kuruluşumuz bünyesinde mevcut. Çocuklarımız içerisinde, geçen yıl içerisinde başarı olarak yüzme yarışmasında Türkiye ikinciliği kazanan çocuklarımız oldu. Bunun dışında okul içerisinde yaklaşık yedi tane çocuğumuz teşekkür, üç tane çocuğumuz da takdir aldı" dedi.
İnsanın olduğu her yerde sürtüşmelerin, tartışmaların olmasının gayet normal olduğunu ifade eden Olgun, "Her çocuğumuzu aktif kılmaya çalışıyoruz. Yani okula gitmeyen çocuklarımızı kültürel faaliyetlere yönlendiriyoruz. Çünkü çocuk boş kaldığı zaman ciddi sıkıntılar doğar. Ama çocuklarımız eğer birşeyler ile uğraşıyorsa bunu yapmaya zaten fırsat bulamayacaktır. Kuruluşlarda çalışan öğretmenlerimizde personelimizde özellikle son üç-beş yıldır eğitim seviyesi ciddi bir şekilde yükseltildi. Çünkü bakanlık bu konuda gerçekten çok titiz davranıyor. Şuan bizim her personelimiz yıl içerisinde en az iki defa üç defa çocuklarla ilgili eğitimlere katılıyorlar. Ve bu eğitimler sayesinde de hem personel bilinçlendi hemde bahsettiğiniz şiddet olsun, çocuklara yönelik istismar olsun bunların oranı Türkiye genelinde gittikçe düştü" diye konuştu.
Çocuk Evleri’nde kalan Ö.K ise, gün içerisinde yaptıklarını anlatırken, sportif aktivitelerle de boş zamanlarını değerlendirdiklerini söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.