Hem çevre temizleniyor hem de kadınlar ve çocuklar mutlu oluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hem çevre temizleniyor hem de kadınlar ve çocuklar mutlu oluyor
30 Eyl 2017 / Cmt 09:47
/ 60 Kez Okundu
| |

Maddi durumu iyi olmayan kadınlar, kullanılmayan eşyaları geri dönüşüm ile oyuncağa dönüştürüp kimsesiz çocukları sevindiriyor

Maddi durumu iyi olmayan kadınlar, kullanılmayan eşyaları geri dönüşüm ile oyuncağa dönüştürüp kimsesiz çocukları sevindiriyor.
Adıyaman Belediyesi Toplumsal Geliş Merkezi (TOGEM) bünyesin de faaliyet gösteren Kadın Kültür Merkezin de kadınlar önce meslek öğreniyor sonra da öğrendikleri bu meslek sayesin de para kazanıyor. Maddi durumu iyi olmayan kadınlara Kadın Kültün Merkezin de İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen kurslar ile meslek öğretiliyor.
Kursun ardından kadınlar, kullanılmayan eşyalardan oyuncaklar yapıyor. Artık kumaşlardan bebek ve çeşitli çizgi film kahramanları, eski gazeteler den sepet, pet şişe den kalemlik başta olmak üzere birçok ürün el de ediliyor. Kadınlara bu kurslara katıldıkları için ilgili kurum tarafından ücret ö deniyor.

hem/">Hem temizlik, hem bütçeye katkı
Kadınlar yaptıkları oyuncak ve diğer malzemeleri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı sevgi evleri, yurtlar ve çeşitli özel eğitim okullarındaki öğrencilere hediye ediyor. Kullanılmayan eşyaları geri dönüşüm ile oyuncağa çevirerek çevre temizliğine katkı sağlayan kadınlar, hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor hem de çocukların mutlu olmalarına vesile oluyor.
TOGEM Sorumlusu Yasemin Delibaş, Kadın Kültür Merkezin de çeyiz den oyuncağa, süs eşyasından çeşitli ev araç ve gereçlerine kadar çeşitli ürünler el de edildiğini kay detti.
Yasemin Delibaş, "Burada eğitim alan kadınları maddi durumu iyi olmayan kişiler den seçiyoruz. İŞKUR kursları kapsamında 6 ay boyunca eğitim alarak meslek öğreniyorlar. Bu 6 ayda başarılar el de ediyorlar. Oyuncaklar geri dönüşüm ile yapıyoruz. Yapmış olduğumuz oyuncakları okullara, sevgi evlerine hediye olarak götürüyoruz. Burası kadınlar için bir rehabilite merkezi oldu. Bayanlar evlerin de artık kumaşlardan neler yapabileceklerini öğreniyorlar. Ayrıca aile bütçesine nasıl katkı sağlıyorlar" dedi.
Kadınlar ise verilen kurslardan çok memnun olduklarını ve ev de oturmaktansa meslek öğrendiklerini dile getirdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.