Hisarcık’ta İstiklal marşını güzel okuma yarışması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hisarcık’ta İstiklal marşını güzel okuma yarışması
07 Mar 2018 / Çar 11:24
/ 111 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal marşını güzel okuma yarışması heyecanlı anlara sahne oldu

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal marşını güzel okuma yarışması heyecanlı anlara sahne oldu.
Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen okul öncesi, ilk ve ortaokullardan 1’er, liselerden ise 2’şer öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilerden bazıları yüksek sesle, bazıları duygulu bir tonda, bazıları da beden dilini kullanarak okudukları İstiklal Marşını 3 kişilik jüri üyesine beğendirmeye çalıştı.
Seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri ise öğrencilerin diksiyon, ezbere okuma, vurgu ve tonlamayla okuma, duraklamalara ve ulamalara uygun okuma, ses tonunu ve nefesini ayarlama, şiir diline uygun okuma, kelimeleri doğru ifade etme, sahne ve konuya hakimiyet kriterlerini göz önüne alarak puan verdiler.
Yarışma sonunda, Okul öncesi öğrencileri arasında Hasanlar Ortaokulu ana sınıfı öğrencisi Tolga Kalem birinci, Dereköy Ortaokulu ana sınıfı öğrencisi Bahar Kılınç ikinci, Kutluhallar Ortaokulu ana sınıfı öğrencisi İsmail Kayıp üçüncü oldu.
İlkokullar arası yarışma birincisi Kutluhallar İlkokulundan Ayşe Naz Varol, ikinci Dereköy İlkokulundan Fadime Ölmez, üçüncü Cumhuriyet İlkokulundan Emine Batı oldu.
Ortaokullar arası yarışma birincisi Hasanlar Ortaokulundan Habibe Körük, ikinci Karbasan Ortaokulundan Nazlı Nur Keser, üçüncü Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulundan Meryem Azra Yılmaz oldu.
Liseler arası yarışma birincisi Çok Programlı Anadolu Lisesinden Mehmet Çelik, ikinci 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anadolu Lisesinden Melike Karadana, üçüncü ise Çok Programlı Anadolu Lisesinden Hatice Seval Türker oldu.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere İstiklal Marşının kabul yıl dönümü programında çeşitli hediyeler verilecek.(MA-EFE)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.