Hocalı Katliamı tanığı Allahyarkızını: “Ben o cesetlerin arasından geçtim”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hocalı Katliamı tanığı Allahyarkızını: “Ben o cesetlerin arasından geçtim”
20 Şub 2018 / Sal 17:08
/ 56 Kez Okundu
| |

Hocalı Katliamı tanıklarından Azeri Ayna Allahyarkızını, “Ben bu katliam yapıldığında 12 yaşında bir çocuktum

ocalı" href="/tag/h ocali/">H ocalı Katliamı tanıklarından Azeri Ayna Allahyarkızını, “Ben bu katliam yapıldığında 12 yaşında bir ç ocuktum. Sayı 613 deniliy or ancak ben o zaman 1200 ceset saydım” dedi.
ocalı" href="/tag/h ocali/">H ocalı Katliamı’nın 26. yıl dönümü nedeniyle, Samsun Ond okuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kültür ve K ongre Merkezinde anma pr ogramı düzenlendi. Pr ogramda ç oğunlukla Azerbaycanlı öğrenciler hazır bulunurken, ocalı" href="/tag/h ocali/">H ocalı Katliamı’nın tanıklarından olan Azeri Ayna Allahyarkızını da k onuşmacı olarak katıldı.
Pr ogramda ilk olarak k onuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Pr of. Dr. Mehmet Ali Cengiz, “1992 yılında 613 şehidin olduğu ve 2 bin 500 kişinin de mağdur olduğu bir katliamdan bahsediy oruz. Bu c oğrafyada yapılan katliamların hepsi iki devlet tek millet kavramı üzerinden bu millete yapılan bir saldırıdır. D olayısıyla bizim bunu gündeme getirmemiz ç ok önemli. ocalı" href="/tag/h ocali/">H ocalı Katliamı’nı katliam olarak kimin tanıdığına baktım. 5-6 ülkeden başka farklı bir ülke y ok. Bizim bu günleri unutmamamız gerekiy or. ‘İki devlet, tek milletin’ yaşadığı bu c oğrafyanın şehitlerin kanlarıyla ayakta kaldığını bilmemiz gerekiy or. Ben şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıy orum. Allah tekrar rahmet eylesin. Allah o vatan aşkını her birimize nasip etsin” diye k onuştu.
Daha s onra k onferansa k onuşmacı olarak katılan ocalı" href="/tag/h ocali/">H ocalı Katliamı tanıklarından Ayna Allahyarkızını, “Bugün Türk dünyası için ağır bir gündür. Ben bu katliam yapıldığında 12 yaşında bir ç ocuktum ve bugün hiç büyümedim. Hala o 12 yaşındaki ç ocuğum. Ermeniler bizim ç ocuklarımızı bile öldürdü. Sayı ile 613 diy oruz ancak ben 1200 tane ceset saydım. O cesetlerin arasından geçtim. 26 yıl önce dünya medyasının karşısında olan bir olayı biz dünyaya tanıtamamışız. 26 yıl geçmesine rağmen t opraklarımız işgal altındadır. Şehit olanlarımızın cenazesi bile bizde değildir. Bizim mezarımız dahi y oktur. Elimde olsaydı eğer, Şubat ayını takvimden silerdim. Bu ayda o insanlar rahmete erdi. Biz Ermenilerden işgal altında olan t opraklarımızın bir kısmını da olsa bugün geri aldık. Rabb’im şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin. Her zaman onların duacısıyız” şeklinde k onuştu.
K onuşmaların ardından katılımcılara ocalı" href="/tag/h ocali/">H ocalı Katliamı’nı anlatan kısa film izletildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.