İBB Başkanı Mevlüt Uysal’dan metro çalışmalarıyla ilgili açıklama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İBB Başkanı Mevlüt Uysal’dan metro çalışmalarıyla ilgili açıklama
22 Şub 2018 / Per 12:58
/ 27 Kez Okundu
| |

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metro çalışmalarıyla ilgili, “Dünyada bu kadar uzun sürmeyen metrolar, İstanbul’da niye bu kadar uzun sürsün

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metro çalışmalarıyla ilgili, “Dünyada bu kadar uzun sürmeyen metrolar, İstanbul’da niye bu kadar uzun sürsün. Ne kadar hızlı İstanbul o kadar karda. 3 yılda yapılacak bir şeyi 7 yılda yapıldığı zaman kaç paraya ihale edersek edelim yüzde 30 zarar ediyoruz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metro ihalelerin iptal edilmesi ve devam eden metro çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 4 metro hattının çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Uysal, “Biz metroların hızlı bir şekilde yapılması ve yeni finans modeliyle yapılması dedik. Şuanda ihalesi yapılan metrolarla ilgili olarak 4 tanesinin devamını müteahhitlerle beraber devamına karar verdik. Devamına karar vermemizin sebebi önceden başlayan metrolarımızın bu yıl sonu itibariyle 4 tanesinin açılması sözünü aldık. Dünyada bu kadar uzun sürmeyen metrolar, İstanbul’da niye bu kadar uzun sürsün. Haklı olarak müteahhitlerimizin de söylediği şeyler var. Diyorlar ki bizim de belediyeden beklediğimiz şeyler de yapılmalı. Bunlar ne tür şeyler dedik. Mesela Eminönü Alibeyköy hattında projenin Anıtlar Kurulu’nda onaylama süreci var. Bunun sorumluluğu belediyemizde. Bu yazılıp takip edilmediği zaman 3 ayda da, 5 ayda da gelebilir, 5 günde de gelebilir. Orada kamulaştırılması gereken arsaların mülkiyetlerinin takibinin yapılıp bir an önce müteahhite teslim edilmesi. Müteahhitler, ’bizim bu tür problemlerimiz çözülürse biz bunları hızlı bir şekilde yaparız’ diyor” ifadelerini kullandı.
Dudullu Çekmeköy hattının Haziran sonunda hizmete açılacağını ifade eden Başkan Uysal, “Eminönü- Alibeyköy yıl sonu itibariyle açacağız. Ne kadar hızlı İstanbul o kadar karda, ne kadar hızlı büyükşehir olarak o kadar kardayız. Ne kadar hızlı o kadar ucuza yaptırıyoruz. Ne kadar yavaş o kadar zarardayız. 3 yılda yapılacak bir şeyi 7 yılda yapıldığı zaman kaç paraya ihale edersek edelim yüzde 30 zarar ediyoruz” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.