İBB Başkasnı Mevlüt Uysal: " İstanbul herkese ev sahipliği yapan bir şehir"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İBB Başkasnı Mevlüt Uysal:
07 Mar 2018 / Çar 12:20
/ 59 Kez Okundu
| |

‘‘İstanbul’da Yaşayan Arap Aydınlar Çalıştayı’’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ‘‘İstanbul, herkese ev sahipliği yapan ve her düşünceyi kendi içinde bulunduran ve dostça yaşanmasını sağlayan bir şehir’’ dedi

‘‘ İstanbul’da Yaşayan Arap Aydınlar Çalıştayı’’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı "_blank " title= "M evlüt " href= "/tag/m evlut/ ">M evlüt Uysal, ‘‘ İstanbul, herkese ev sahipliği yapan ve her düşünceyi kendi içinde bulunduran ve dostça yaşanmasını sağlayan bir şehir’’ dedi. Çalıştayda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ise, " D evamlı Batıya, d evamlı Yahudiye, d evamlı masona, d evamlı şuna buna suç atmayıp, oturup biz ne yapıyoruz bunu konuşmamız gerektiğini düşünüyorum " diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( "_blank " title= "İBB " href= "/tag/ibb/ ">İBB) tarafından düzenlenen ve İstanbul’da yaşayan Arap siyasi, bürokrat, akademisyen ve edebiyatçıların da aralarında bulunduğu, aydınların bilgi ve birikimlerini paylaşmalarına imkan sağlayan " İstanbul’da yaşayan Arap Aydınlar Çalıştayı " gerçekleşti. "_blank " title= "İBB " href= "/tag/ibb/ ">İBB 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen çalıştaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı "_blank " title= "M evlüt " href= "/tag/m evlut/ ">M evlüt Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve İstanbul’da yaşayan çok sayıda Arap aydın katıldı. .Çalıştayda İstanbul’un önemi ve İslam dünyasında yaşanan gelişmeler konuşuldu.
‘‘ İstanbul’un nüfusu 15 milyon’a yaklaşıyor’’
İstanbul’un önemini belirterek sözlerine başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı "_blank " title= "M evlüt " href= "/tag/m evlut/ ">M evlüt Uysal, ‘‘Geçmiş tarihe baktığımızda, İstanbul herkesi kucaklayan ve kucak açan bir yapı. 19’uncu yüzyılın başları ve ortaları Kafkasya’da yaşananlar ve 20’inci yüzyılda Balkanlarda yaşananlar derken, çok sayıda kişi İstanbul’a sığındı. Ve bugün İslam dünyasında yaşananlara baktığımızda, İstanbul yine ev sahipliği yapıyor. Anadolu’da yaşayıp maddi zorluklardan dolayı İstanbul’u bir kurtuluş limanı olarak gören ve İstanbul’a yerleşen Anadolu insanlarımız da var. Nüfusumuz 15 milyona yaklaşıyor’’ ifadelerini kullandı.
‘‘İslam coğrafyası kültür ve medeniyet mücadelesi veriyor’’
‘‘ İstanbul, herkese ev sahipliği yaptığı gibi her düşünceyi de kendi içinde barındıran ve dostça yaşanmasını sağlayan bir yapı’’ diyerek sözlerini sürdüren Uysal, ‘‘ İnşallah İstanbul’un bu özelliği d evam eder ve zor durumda olan insanların sığınma limanı olarak her zaman baki kalır. Bugün yaşananlara baktığımızda Dünya Savaşı’nda yaşananlardan daha az sıkıntılar yaşanmıyor. Özellikle o süreçlerde yaşananlar belki ülkelerin ekonomik mücadeleleriydi ama bugün bakıldığında bir kültür ve medeniyet mücadelesine dönüştü’’ dedi.
‘‘Önemli bir Arap kitlesinin İstanbul’da yaşaması önemlidir’’
Çalıştayda konuşan Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan ise, ‘‘ İstanbul’da bu denli değerli bir Arap kitlesinin bir araya gelmiş olması ve İstanbul’da yaşıyor olmaları bizim için çok önemli bir gelişmedir. Bu İstanbul’un bereketinden kaynaklansa gerek. İstanbul, efendimiz Hz. Peygamberimizi evinde ağırladığı rivayet edilen Zeyd Ebu Eyyub El-Ensari’nin meftun olduğu şehir olması itibariyle de bereketli bir şehirdir. Bugün burada bir istişare maksadı ile bir araya geldik. Müslümanlar olarak bizi suni sınırlarla, çeşitli kimlik unsurlarıyla bölen , din, dil, ırk, mezhep tarzı bütün bu sınırları kaldırıp bir araya gelerek meseleleri istişare etmemiz gerektiğini, d evamlı Batıya, d evamlı Yahudiye,d evamlı masona, d evamlı şuna buna suç atmayıp, oturup biz ne yapıyoruz bunu konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Müslüman halklar dünyada ümmet fikrinin ve kardeşlik hassasiyetinin duygusunun yanında ben bunu görüyorum. Bunların siyasal alana taşınması ve kitleselleştirmesi aydınların bir gör evidir. Maalesef bugün de İslam dünyası yeni parçalanmaların eşiğinde ’’ diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.