İBB, bin 378 araç ve iş makinesi, 6 bin 992 personel ile karla mücadele ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Mar 2018 / Per 11:02
/ 24 Kez Okundu
| |

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi bin 378 araç ve iş makinesi 6 bin 992 personel ile yollarda buzlanmaya karşı kürüme ve tuzlama yaptı

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi bin" href="/tag/ bin/"> bin 378 araç ve makinesi 6 bin" href="/tag/ bin/"> bin 992 personel ile yollarda buzlanmaya karşı kürüme ve tuzlama yaptı. Kar kalınlığının 1-5 santimetre aralığında ölçüldüğü İstanbul’da sokakta kalan evsizler İBB İSTAÇ Esenyurt merkezinde konaklıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilg ilere göre İstanbul’da dün gece saatlerinden itibaren hafif kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı 1-5 cm aralığında ölçüldü. Halihazırda devam eden çisentili kar yağışının öğle saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi beklenirken, bu gece ve yarın sabah sıcaklıklar 0 derecenin altına ger ilediğinden buzlanma ve don yaşanması bekleniyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB)Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yönet ilen çalışmalarda bin" href="/tag/ bin/"> bin 378 araç ve makinesi 6 bin" href="/tag/ bin/"> bin 992 personel ile yollarda buzlanmaya karşı kürüme ve tuzlama yapıldı. Ana arterlerde son 24 saatte 4 bin" href="/tag/ bin/"> bin 352 ton tuz kullanılarak yollar trafiğe açık tutuldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi evsiz vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Vatandaşların gördükleri evsizleri 153 Beyaz Masaya bildirmeleri halinde zabıta ekipleri tarafından bulundukları yerden araçlarla alınarak misafir ediliyor.
Evsiz vatandaşlar Atatürk Mahallesi, Cemal Gürsel Caddesi İBB İSTAÇ Esenyurt merkezinde konaklıyor. Bugün itibariyle 480 vatandaş hizmetlerden yararlanıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.