İbrahim Soyer: Gazetecilik mesleği, büyük fedakarlık istiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
10 Oca 2018 / Çar 12:51
/ 40 Kez Okundu
| |

Kütahya Medya Çalışanları Derneği Başkanı İbrahim Soyer, basın mensuplarının halkın haber alma elçisi olduğunu dile getirdi

Kütahya Medya Çalışanları Derneği Başkanı İbrahim Soyer, basın mensuplarının halkın haber alma elçisi olduğunu dile getirdi.
Gazetecilerin büyük bir fedakarlıkla görev yaptığı ifade eden Soyer, "Medyanın bağımsızlığının en iyi biçimde sağlanması kadar önemli olan bir konuda basın kuruluşlarının, çalışanlarının haklarını vermeleri ve sosyal güvencelerini sağlamalarıdır.
Unutulmamalıdır ki, toplumların yaşanan gelişmelerden haberdar olmasını, zor şartlar altında dahi gerçekleştiren medya çalışanları, demokrasinin saç ayaklarından birini oluşturmaktadır. Ciddi bir sorumluluk üstlenerek, büyük bir gayretle habere ulaşan ve gelişmeleri objektif, doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna aktaran gazeteciler, halkın haber alma elçileridir.
Basın mensupları, vatandaşlarımızın doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması yolunda çok önemli bir kamusal görevin ifa etmektedirler. Nitekim 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanımızın çağrısı medya tarafından milyonlara iletilmemiş olsaydı bugün ne sizler ne de bizler görevimizin başında olmayacaktık. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazeteci arkadaşlarımızın düzenli bir mesaisi olmadan, halkımızı ve kamuoyunu bilinçlendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Meslektaşlarımızın da meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymaları, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygıyı esas almaları, toplumsal sorumluluğu göz önünde bulundurmaları da önemlidir. Kütahya’daki tüm medya mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum" diye konuştu. (EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.