İglo evde satılan çayların geliri depremzedelere bağışlanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İglo evde satılan çayların geliri depremzedelere bağışlanıyor
10 Mar 2023 / Cum 15:51
/ 36 Kez Okundu
| |

Muş’ta kalın kar tabakasını değerlendiren çaycı esnafı, yaptığı iglo evde sattığı çayların gelirini Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlara bağışlama kararı aldı.

Muş’ta yaklaşık 30 yıldır esnaflık yapan Yılmaz Alak, kış mevsiminde etkili olan ve çileye dönüşen kardan faydalanmanın farklı yollarını buldu. Alak, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ülkeyi yasa boğan depremler sonrası başlatılan yardım kampanyalarına destek olmak için çay ocağının bahçesine kalın kar tabakalarından inşa ettiği iglo evde içilen çayların gelirini depremzedelere bağışlama kararı aldı. Gelirlerin depremzedelere bağışlanacağını duyan vatandaşlar, iglo evde çay içmek için sıraya girdi. İglo evin önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar, depremzedeler için çay içerek fotoğraf çekti.
Çay ocağı işletmecisi Yılmaz Alak, iglo evde içilen çayların gelirlerini depremzedelere bağışlanacağını belirterek, "Muş denilince kar kış akla geliyor. Memlekette çok kar yağdığı için biz de bu iglo evi yaptık. Bu yaptığımız kar evde içilen çay ve kahvelerin gelirini depremzedelere bağışlıyoruz. Depremzedelere yardım etmek isteyen herkesi buraya davet ediyoruz" dedi.
Vatandaşlardan Ahmet Emir ise, kardan evde içilen çayın parasının depremzedelere bağışlanacağını duyarak geldiğini ve çay içtiğini söyledi.
İglo evde içilen çayların parasının depremzedelere bağışlanacağı için mutlu olduklarını ifade eden Kanan Demir de, "Kış aylarının çetin geçtiği ve karın çok yağdığı ilimizde, esnaf arkadaşımızın yaptığı iglo evde içilen çayların gelirleri depremzedelere gönderilecek olması bizi mutlu etti. Bizler de bu vesile ile burada çay içerek katkıda bulunmak istedik" şeklinde konuştu.
Vatandaşlardan Celal Kürem de, çay içerek depremzedelere katkıda bulunmak istediğini söyleyerek, "Burada içilen çayların gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağını duyduk. Biz de koşa koşa geldik, burada çay içtik. Bir nebze de olsa faydamız dokunsun. Çok güzel bir kampanya olmuş. Allah herkesten razı olsun" ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.