İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
24 Şub 2024 / Cmt 19:34
/ 144 Kez Okundu
| |

Uzmanlar, ikinci el araç alımında öncelikle aracın fiziksel durumunu incelemenin önemini vurguluyor. Farların simetrisinden kaporta boyasına kadar birçok detaya dikkat ederek mağduriyetlerin önüne geçebilirsiniz.


İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında uzmanlar sürekli uyarılarda bulunuyor. Araç alımında mağduriyetleri önlemek için nelere dikkat etmeli?

İkinci el araç alırken vatandaşların dikkat etmesi gereken noktalar arasında öncelikle aracın fiziksel durumunun incelenmesi geliyor. Araba almadan önce far, sinyal ve stop lambalarının simetrisinin kontrol edilmesi, lastiklerin durumu, sinyalizasyon grubunda herhangi bir kırık olup olmadığının kontrol edilmesi önem taşıyor. Ayrıca, aracın kaporta aksamında olası boya farklarına da dikkat edilmeli.

arabam.com Oto Ekspertiz Direktörü Ufuk Bekdemir, aracın fiziki görünümünün incelenmesinin önemine vurgu yapıyor. Bekdemir, düz bir zeminde aracın farlarının, sinyallerinin ve stop lambalarının simetrisinin kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, kaporta aksamında herhangi bir ton farkı olup olmadığının da önemli olduğunu ifade ediyor.

İkinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken noktaları belirlemek için uzmanların önerileri takip edilmeli ve araç almadan önce detaylı bir inceleme yapılmalıdır. Bu sayede olası mağduriyetlerin önüne geçilebilir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.