İlkadım’dan "Hakimiyet-i Milliye Bayrak Sergisi"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İlkadım’dan
12 Mar 2018 / Pzt 17:25
/ 93 Kez Okundu
| |

İlkadım Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 97

İlkadım Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılında düzenlediği, "Hakimiyet-i Milliye Bayrak Sergisi" 7’den 70’e herkes tarafından büyük ilgi topladı.
Koleksiyoner Haluk Perk tarafından biriktirilen ve uzun araştırmalar sonrasında şekillenen Hakimiyet-i Milliye Bayrak Sergisi, Osmanlı döneminden başlayarak günümüze kadar gelen süreçte ay-yıldızın motif olarak kullanıldığı birçok eserden ve Türk Bayrağı’ndan oluşuyor. Türkiye’de ilk ve tek olarak İlkadım’da gerçekleştirilen sergi Samsunlular tarafından büyük ilgi gördü.

" Bayrak bu milletin ortak noktasıdır"
İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılında anlamlı bir sergi olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İstiklal Marşı hepimiz için büyük öden taşıyor ve kabulünün 97. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atmak istedik. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hayırla yad ederken şiirinde de vurgu yaptığı eşsiz bayrağımızın ve ay-yıldızın önemini vurgulayarak gençlerimize anlatmak istedik. Bu düşünce ile Koleksiyoner Haluk Perk’in özel bir koleksiyonu olan Hakimiyet-i Milliye Bayrak Sergisi Türkiye’de ilk olarak İlkadım’da Samsunlu kardeşlerimizle buluşturduk. Bayrak bu aziz milletin ortak noktasıdır. Her zorlukta bu nokta etrafında tek yürek olmayı başarmış olmak hepimizin gururudur. Bu düşüncelerle sergimize ilgi gösteren tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ederim" şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.