İlkbaharın en doğru adresi İnciraltı Kent Ormanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İlkbaharın en doğru adresi İnciraltı Kent Ormanı
21 Mar 2018 / Çar 11:59
/ 76 Kez Okundu
| |

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin on binlerce ağaç dikerek oluşturduğu İnciraltı Kent Ormanı, Kültürpark’ın 3

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin on binlerce ağaç dikerek oluşturduğu İnciraltı K ent Ormanı, Kültürpark’ın 3.5 katı büyüklüğündeki yeşil dokusu ile İzmirliler için yine "baharın en güzel adresi" oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin moloz döküm sahasını adeta c ennett en bir köşeye çevirdiği İnciraltı K ent Ormanı, yine ilkbaharın en güzel buluşma noktalarından biri oldu.
2006 yılında d eniz k enarındaki 2 milyon metrekarelik alanın 622 bin metrekaresinde binlerce ağaç dik en Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilere mavi ve yeşilin eşliğinde yürüyüş, bisiklet ve spor yapmanın doyumsuz keyfini yaşatıyor. İlkbaharla birlikte yeşill enip çiçek ver en onbinlerce meyve ağacı ve açan r engar enk kır çiçekleri, her yaştan İzmirli’yi K ent Ormanı’na çekiyor.

Kültürpark’ın 3,5 katı büyüklüğünde
Üçkuyular İskelesi’nd en Y enikale Burnu’na kadar uzanan ve geçmiş yıllarda moloz döküm alanı olarak kullanılan bu bölgeye, 2006 yılından itibar en ilk etapta Kanada kavağı, söğüt, dut, akasya, iğde, akçaağaç, katalpa, palmiye, tesbih, sığla, süs elması, dişbudak, çınar, süs eriği, gül ibrişim, erguvan, çam, sofora, servi, gladiçya, gravilla, ıhlamur ve manolya başta olmak üzere 20 bin 659 ağaç dikildi. Tuzlu zemin ned eniyle ağaçlandırma projesi çok zorlu bir süreçt en geçti. Bir yandan ağaç dikimlerine devam edilirk en, diğer taraftan da zakkum, böğürtl en, abelya, d eniz iğdesi, sardunya, lavanta, berberis, lavantin , pitosporum, kartopu, defne, yasemin, ılgın, ateş dik eni ve taflan gibi bölgedeki ekolojik zinciri bozmayacak 16 bind en fazla çalı ve yer örtücü bitki ekimi yapıldı.
Sonuçta İzmir, Kültürpark’ın 3.5 katı büyüklüğünde ve üstelik d eniz k enarında, diğer metropollerdeki vatandaşların gıptayla baktığı müthiş bir yeşil alan kazandı. Baharın gelişiyle birlikte İnciraltı K ent Ormanı, İzmir merkezinde yaşayanlar için yine doğayla buluşmanın en kestirme yolu oldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.