İlker Başbuğ: "Beşşar Esad Suriye için olabilecek en kötü lider"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Kas 2017 / Çar 14:25
/ 59 Kez Okundu
| |

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ortadoğu’da en büyük facianın Suriye’de yaşandığını belirterek, "Beşşar Esad Suriye için olabilecek en kötü lider

Eski G enelkurmay Başkanı Emekli Org eneral İlker Başbuğ, Ortadoğu’da en büyük facianın Suriye’de yaşandığını belirterek, "Beşşar Esad Suriye için olabilecek en kötü lider. Binlerce, milyonlarca insanın ölümüne ned en oldu. Suriye tarihinin en büyük trajedisini yaşıyor. Bunun baş sorumlusu devlet başkanı" dedi.
Başbuğ, Toros Üniversitesi’nde “Ortadoğu ve Türkiye” konulu konferansa katıldı. Konferansa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özver en, Rektör Yüksel Özdemir, akademisy enler ve öğr enciler katıldı. Öğr encilerle bir araya gelmekt en duyduğu memnuniyeti dile getir en Başbuğ, eğitimin önemine vurgu yaptı. Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu sevgisinin kelimelerle anlatılacak boyutta olmadığını belirt en Başbuğ, "Bu bambaşka bir şey. Size yol gösterebilecek tek bir rehber vardır o da Mustafa Kemal Atatürk’dür. Fikir sahibi olacaksınız, düşünce sahibi olacaksınız. Bu ülk enin birer vatandaşı olarak haklarınızı, yetkilerinizi ve sorumluluklarınızı bileceksiniz. Eğitim politikaları siyaset dışı olmalı. Yani eğitim partiler üstü olması lazım. Parti görüşlerine göre olunca o zaman milli noktası olmaz. 2. Mahmut 1808 yılında söylüyor. İlk defa f en bilimleri kelimesini kullanan 2. Mahmut’tur. F en bilimlerine geçilmesi gerektiğini söylüyor. Mustafa Kemal de aynı şeyi söylüyor zat en. Tabi bunu İslam’ı kötülemek, dini kötülemek olarak görmeyin. İslam kültürü olmasaydı Avrupa’da Rönesans olmazdı. Avrupa karanlık çağlarda yaşark en, İslam kültürü bir aydınlanmanın en önemli kitaplarını çıkardılar. Bu kitaplar Rönesans’ı doğurdu. İslam kültürü olmasaydı Rönesans olmazdı. Bunu unutmamak gerekir" diye konuştu.

" Suriye’nin bu durumundan en çok memnun olan ülke İsrail"
Ortadoğu’da yaşananlara değin en Başbuğ, "Amerika bu bölgede Avrupa, Çin ve Japonya’nın polisliğini yapıyor, güv enliğini sağlıyor. K endisinin buradaki petrole aslında ihtiyacı yok. Siyasi olarak k endine ülkeleri mecbur bırakıyor. Güçlü bir Irak kalsaydı bölgede İran Irak’a da bölgeye de böyle risk doğuracak bir potansiyel sahibi olabilir miydi? Çok yanlış politikalar uygulandı. Özellikle oğul Bush döneminde başlayan hatalar bölgeyi perişan duruma getirdi. Suriye’nin bugün bu durumda olmasından en çok memnun olan ülke İsrail. En büyük desteği ver en ülke İsrail. Çünkü Suriye tehdidinin ortadan kalkması onlara nefes aldırıyor. Tabi İran’ın baskı altına gelmesind en en çok memnun olan ülke yine İsrail. Bölgede her şey oluyor ama tek göze batmayan ülke de İsrail" şeklinde konuştu.

"Beşşar Esad Suriye için olabilecek en kötü lider"
Ortadoğu’da en büyük cezayı, en büyük tarihi faciayı Suriye’nin yaşadığını vurgulayan Başbuğ, " Suriye’de olaylar 2011’de başladı ama 2013’de tırmandı. 2014’d en itibar en de hep şunu söyledik. Suriye’deki devlet başkanı Beşşar Esad, Suriye için iyi bir lider mi? Beşşar Esad Suriye için olabilecek en kötü lider. Binlerce, milyonlarca insanın ölümüne ned en oldu. Milyonlarca insanın Suriye’yi terk etmesine ned en oldu. Suriye tarihinin en büyük trajedisini yaşıyor. Bunun baş sorumlusu devlet başkanı. Böyle bir devlet başkanı savunulabilir mi? Savunulacak bir yeri var mı? Yok" ifadelerini kullandı.
Başbuğ, konuşmalarının ardından öğr encilerin sorularını cevaplayıp, kitaplarını imzaladı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.